El PSOE no ha trigat ni mig minut a encendre la maquinària per la precampanya després que el president de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, anunciés les eleccions anticipades per al pròxim 23 de juliol. L'endemà de fer l'anunci, el perfil del partit socialista a les xarxes socials va aprofitar un lapsus del portaveu de campanya del PP, Borja Sémper, en què deia que els populars busquen "que la mentida torni a operar en política", per recordar mentides dels populars en relació amb el desastre del Prestige, ETA, el cas Gürtel o la guerra d'Iraq. L'endemà, quan Feijóo va criticar que la convocatòria electoral fos a l'estiu, un "fet sense precedents", el PSOE no va trigar a publicar un nou vídeo per retreure-li que precisament ell el 2020 va convocar unes eleccions anticipades a la Xunta de Galícia un 12 de juliol. 

Però aquest dijous, el PSOE ha anat una passa més enllà, i ha fet un vídeo on ridiculitza Feijóo per no saber parlar anglès. El partit recupera un fragment d'una entrevista d'aquest mateix dijous en què el líder del PP explica que el seu problema no és "amb el castellà o el gallec", sinó amb l'anglès. La periodista li pregunta si ja ha començat a estudiar-lo, i Feijóo respon que "justament tenia contractat un professor per a dilluns passat", però que la convocatòria d'eleccions li ha desbaratat els plans. El líder del PP es justifica dient que "no passa res, perquè a les cimeres internacionals sempre hi ha traductors i el més important és saber allò que es vol dir". 

Amb música de circ de fons, el PSOE respon en el vídeo a Feijóo: "No és cert. L'anglès és imprescindible en tots els sectors professionals". A continuació mostra diverses ofertes de feina en portals d'Internet on es demana l'anglès com un requisit. Per acabar, els socialistes li recorden a Feijóo, que si el seu objectiu és presidir el govern, encara té més importància saber aquest idioma, i inclouen imatges de Sánchez i altres ministres parlant anglès.