Avui no només s'ha posat en òrbita l'Enxaneta, el nanosatèl·lit català llançat des del cosmòdrom rus de Baikonur. L'expresident de la Cambra de Barcelona i número 3 de la llista de JxCat, Joan Canadell, ha fet el mateix amb la número 2 del PSC, Eva Granados.

"Avui deus estar orgullosa de ser catalana oi Eva?", li ha preguntat recuperant un tuit de la dirigent socialista del passat 27 d'octubre del 2020 en què ridiculitzava el projecte impulsat per la conselleria de Jordi Puigneró. "Qué manera de hacernos pasar vergüenza a todos y todas otra vez. ¡Basta de experimentos!", va piular Granados en castellà quan el Govern va anunciar el llançament de l'Enxaneta.

canadell

El nanosatèl·lit català, batejat com a Enxaneta, és el primer dels dos petits satèl·lits que planeja posar en òrbita el Govern per millorar la connectivitat de Catalunya i l'observació de la Terra. El llançament de l'aparell s'emmarca en l'estratègia New Space de Catalunya, que busca impulsar el sector aeroespacial.

Aquest migdia, poques hores després de l'enlairament, l'Enxaneta ja ha establert les primeres comunicacions amb Catalunya. "Avui hem posat la primera pedra de la nova economia de l'espai a Catalunya. Ho hem aconseguit", ha celebrat el mateix Puigneró.