El president del Tribunal que jutja el procés, Manuel Marchena, i un dels advocats dels presos i exconseller, Francesc Homs, guarden una vella renyina. De fet, durant la declaració dels primers testimonis, hem pogut veure moments de tensió entre el magistrat i el lletrat quan Homs interrogava l'expresident del govern espanyol. 

Aquesta tensió entre tots dos va tenir el seu origen l'any passat quan es va publicar la sentència que condemnava a Francesc Homs a un any i un mes d'inhabilitació per la seva participació en la consulta del 9-N. I és que el ponent de la sentència que va condemnar Homs no va ser un altre que el mateix Manuel Marchena, a qui ha de convèncer Homs de cara a la sentència del judici al procés.

Entre d'altres, la sentència de Marchena assegurava que Homs es va negar obertament a complir les providències del Constitucional, que havia vetat la consulta, i va "materialitzar la seva negativa mitjançant accions i omissions" dirigides a evitar que la votació s'acabés produint.

judici procés jordi sànchez llibre taula
Judici al procés El llibre que té Sánchez sobre la taula: la filosofia de Mèlich Gustau Nerín / El Nacional
Les punyetes Sessió golfa al Suprem El Nacional