Si Gaudí estigués viu avui dia, trobaria una Barcelona molt diferent de la que va deixar l’any 1926. La pandèmia del coronavirus ha canviat les nostres rutines i les mascaretes, la distància física i els límits d'aforament formen part del nostre dia a dia. És per això que la Casa Vicens, la primera gran obra d'Antoni Gaudí, ha treballat durant aquests mesos per reobrir l'espai amb una nova experiència per al visitant, adaptada a les noves necessitats socials. Això sí, mantenint la premissa amb la qual Gaudí va crear aquesta idíl·lica casa d’estiueig a la Vila de Gràcia. 

Els cinc valors que mouen la Casa Vicens Gaudí són la creativitat, el descobriment, l’audàcia, l’excel·lència i la proximitat

Facebook CAT – 02

La campanya de reobertura d’aquest Patrimoni de la Humanitat ret homenatge a l'oasi creat per Gaudí que s’ha mantingut, ara com a casa museu, i que és tan necessari de visitar després dels mesos de confinament.

Summer Vicens, una experiència única

Des del 8 de juliol es pot gaudir de la casa museu en el seu horari habitual (cada dia de 10 a 20 h), amb una promoció de reobertura del 50% de descompte, que es troba disponible fins al 31 de juliol. Aquest estiu la primera casa de Gaudí ofereix dues modalitats de visites: la visita lliure a Casa Vicens i la visita Summer Vicens, que inclou un exclusiu aperitiu de Hofmann, l’empresa que gestiona la cafeteria de Casa Vicens.

Promoció del 50% en la visita a la Casa Vicens fins el 31 de desembre amb les compres fetes fins el 31 de juliol 

720 x 540 SUMMER VICENS

Mesures per a una visita segura

La Casa Vicens ha incorporat totes les mesures de prevenció i higiene per la Covid-19 pertinents per garantir la seguretat dels visitants i treballadors, entre elles, la venda exclusivament en línia o per telèfon, la reducció de l’aforament a una tercera part, l'establiment d’un recorregut únic, l’obligació de fer servir mascareta, la distribució de punts de gel hidroalcohòlic, la col·locació d’una estora desinfectant, l’increment de productes de neteja i desinfecció de tota la casa, la retirada de tot el material imprès, etc. A més a més, la Casa Vicens és l'únic museu a Barcelona que ha aconseguit fins al moment del distintiu Safe Tourism Certified, que atorga l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) com a marca de garantia i certificació de la implantació del Sistema de Prevenció de Riscos per a la Salut davant la Covid-19.

david cardelus casa vicens 0007b

Com a novetat, la primera casa de Gaudí, a partir del 8 de juliol, ofereix gratuïtament amb totes les entrades una audioguia en tretze idiomes. L’audioguia, desenvolupada amb l’empresa Muzee, és totalment accessible, ja que no requereix la descàrrega de cap aplicació mòbil o dispositiu concret. El visitant accedeix a tots els continguts elaborats entre la Casa Vicens i Mediapro Exhibitions des del telèfon mòbil fent un sol clic a la seva entrada de la Casa Vicens.

El visitant pot accedir-hi directament des del mòbil, sense descarregar-se res

Obertura Casa Vicens Gaudí 2 (1)

L’audioguia presenta tant continguts explicatius d’aquest Patrimoni de la Humanitat com mapes per seguir el recorregut únic per la casa i, a més, presenta transcripcions en tots els idiomes per garantir l’accessibilitat de les persones amb dificultats auditives.

Sobre Casa Vicens Gaudí

Casa Vicens és la primera casa feta per Antoni Gaudí entre el 1883 i 1885. Declarada Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO l’any 2005, és la casa manifest on un jove Gaudí, de 30 anys, va fixar les bases del que seria la seva arquitectura posterior. Situada al barri de Gràcia de Barcelona, va obrir les portes al públic el novembre de 2017 després de 3 anys de restauració i rehabilitació que van permetre a la casa tornar al seu origen.

david cardelus casa vicens 0024b

La destacada rehabilitació portada a terme per Martínez Lapeña-Torres Arquitectos i DAW Office ha sigut premiada i finalista en diferents premis d’arquitectura de tot el món: Finalista Premi FAD d’arquitectura 2018, Premi de Rehabilitació en els Premis Lledó Arquitectura 2018, Obra premiada en la XIV Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo 2016-17, obra candidata al Premi EU Mies Award 2019 i Obra finalista als Premis XI BIAU 2019.

Compra d'entrades

El 50% de descompte s'aplica per a les compres d'entrades fetes fins el 31 de juliol sobre els tres productes actius per a aquest estiu a la Casa Vicens: visita lliure, Summer Vicens i Open Date. Es pot aprofitar ara el descompte i reservar per un dia qualsevol (abans del 31 de desembre) 

  • La visita lliure és una visita amb dia i hora que inclou audioguia en el preu i que permet al visitant recórrer la casa pel seu compte. (Preu general: 16 €; amb promoció: 8 €)
  • La visita Summer Vicens és una visita amb dia i hora que inclou l'audioguia i un aperitiu (hi ha tres opcions per escollir) exclusiu de Hofmann per gaudir al jardí. (Preu general: 21 €; amb promoció: 10,5 €).
  • La visita Open Date, és la visita lliure però amb data i hora oberta, és una opció molt interessant sobretot per regalar. (Preu general: 19,50 €; ara són 9,75 €).

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat