Les energies renovables són l'aposta de futur necessària per descarbonitzar l'ambient. Entre les renovables, hi trobem l'energia eòlica, la fotovoltaica i la hidràulica, principalment. Avui ens centrem en l'energia fotovoltaica -o solar- i els seus avantatges. La fotovoltaica s'aconsegueix a través del Sol i és molt competitiva, ja que rendeix molt a baix cost. A més, cal tenir en compte que Catalunya i en general tota Espanya compta amb molt bones condicions per captar els recursos solars d'Europa, per la posició privilegiada i preferent que té. 

Endesa - Maria Contreras Coll

Foto: Eloy Ovejas, responsable de desenvolupament d'energies renovables d'Endesa a Catalunya - Autora: Maria Contreras Coll

Però quins avantatges té? El responsable de desenvolupament d'energies renovables d'Endesa a Catalunya, Eloy Ovejas, explica que n'hi ha moltes: d'entrada, a Catalunya és un recurs abundant, renovable i net, i, a més, és molt competitiu. La seva instal·lació necessita l'ocupació del territori per la seva generació -concretament, es necessita un 1% de la superfície per generar l'energia necessària-, i des d'Endesa es potencia fer-ho en terrenys sense ús agrícola o ramader, alhora que instal·lar-ho de manera sostenible i creant valor al territori.