Cada vegada hi ha més empreses que se sumen a l'energia solar. A causa de l'encariment de la factura de la llum, els empresaris busquen maneres de reduir el consum elèctric o trobar fonts alternatives d'energia. En aquest cas, l'energia solar és una molt bona opció. Instal·lar plaques fotovoltaiques pot significar a la llarga un abundant estalvi en la factura elèctrica, així com una font d'ingressos extra per la venda de l'excedent d'energia.

A Decormobel de Payrà, una empresa familiar de mobles i decoració referent en el sector, també coneixen les virtuts de l'energia solar. Doncs bé, en una de les naus industrials a Sant Antoni de Calonge, s'han proposat instal·lar un total de 72 panells fotovoltaics de 40kWp que generaran 56.523kwh l'any. D'aquesta manera, podran reduir la factura de la llum en un 80%. 

Decormobel de Payrà ha decidit apostar per l'energia solar per reduir les seves emisions de CO2 i, alhora, estalviar diners

Aquesta és una de les iniciatives que l'empresa de mobles està duent a terme per aconseguir el seu objectiu de ser una empresa socialment responsable i que aconsegueix reduir, de manera rellevant, la petjada de carboni. 

La instal·lació per a l'autoconsum industrial en aquesta planta de la província de Girona és clau segons comenta Josep Maria Payrà, director comercial de Decor Mobel de Payrà a Sant Antoni de Calonge: "Aquesta és la primera de tres instal·lacions que volem dur a terme durant els pròxims mesos. Un total de +898kWp; 1.634 unitats de panells fotovoltaics TIER1, que formen part d'una estratègia d'emissió de residus zero, per a totes les empreses del grup familiar. El nostre objectiu és convertir-nos en una empresa responsable amb el medi ambient, contribuint així en la lluita contra el canvi climàtic".

Per a la instal·lació de les plaques fotovoltaiques han comptat amb l'experiència d'una de les empreses referents en el sector de les energies renovables, Sereco Energia. Aquesta empresa s'ha especialitzat en la instal·lació de panells solars, tant per a empreses com per a particulars. Maite Otamendi, gerent de Sereco Energia comenta que Decormobel "reduirà les emissions de CO2 en 967 tones a l'any. L'energia que produiran les tres instal·lacions seran capaces de subministrar energia a més de 450 cotxes elèctrics a l'any". 

Una empresa coneguda per la seva qualitat

Fundada l'any 1979, Decormobel va néixer a Figueres (Girona) com una empresa familiar dedicada a la creació i comercialització de mobles, a les reformes i a les cuines. Amb els anys ha sabut fer-se un lloc en la indústria i ara, amb més de 10.000 m² d'exposició de mobles, descans i decoració, és una de les empreses del sector més reconegudes a la província de Girona. 

Decormobel és una de les empreses de mobles i reformes més conegudes de la província de Girona

Ara, però, Decormobel no només serà coneguda per la qualitat dels seus productes i projectes sinó també pel seu compromís amb el medi ambient. Amb el suport de Sereco Energia, aconseguiran reduir significativament la factura de la llum en totes les seves naus, tot obtenint ingressos extra per la venda de l'energia que els sobra.