L’ús del certificat covid digital de la UE s’amplia a Catalunya a partir de divendres 3 de desembre. Caldrà presentar-lo per accedir a l’interior de bars i restaurants, a gimnasos i també en les visites a residències de gent gran. El document ja es demanava a locals d’oci nocturn, festivals de música a peu dret en interiors i en les celebracions amb ball en recintes tancats.

Com es descarrega el certificat digital covid de la UE?

Per descarregar el certificat o disposar-lo en format físic hi ha dues vies: 

1 -Descarregar-se al telèfon mòbil l’aplicació de La Meva Salut o consultar lamevasalut.gencat.cat a l’ordinador. Una vegada dins d’aquest espai digital es pot obtenir accedint a l’apartat Vacunes i certificat covid digital UE.

En cas de no estar donat d’alta a La Meva Salut, es pot fer de forma senzilla a través de la mateixa pàgina web: lamevasalut.gencat.cat/alta.

2 -També es pot adquirir en qualsevol web o app d’un servei públic de salut.

Com funciona?

El certificat digital covid és l’únic document vàlid, ja que a través del seu codi QR es pot verificar l’autenticitat. No serveix cap altre justificant vacunal.

Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica covid-19 negativa amb el seu DNI a través de https://certificatproves.catsalut.gencat.cat

Trobareu aquesta informació i respostes a altres preguntes freqüents en aquest enllaç

Qui s’ha de descarregar el certificat covid?

Totes les persones majors 13 anys estan obligats a presentar el certificat covid en els àmbits que calgui. Només estan exempts els menors que encara no hagin fet els 13 anys.

Certificat Covid  Gencat (3)

Tres tipus de certificat digital covid

Hi ha tres formes d’obtenir el certificat digital covid de la UE, tots tres igualment vàlids:

 1. Si s’està vacunat contra la covid-19:
  • S’obté el Certificat de vacunació contra la covid-19 si s’ha completat la pauta de vacunació, amb les vacunes aprovades per la Unió Europea: Pfizer/BioNTech, Moderna/Lonza, Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen.
  • Qualsevol persona es pot vacunar si demana dia i hora a vacunacovidsalut.cat i citasalut.gencat.cat.
 2. Si s’ha passat la covid-19 en els últims 6 mesos i es disposa d’una PCR positiva que consti al sistema de salut de Catalunya:
  • Per obtenir-lo, ha de passar un mínim d’11 dies i un màxim de 180 dies des del resultat positiu per PCR de covid-19.
  • Per directriu europea, el test ràpid antigènic (TAR) no té validesa per obtenir el certificat de recuperació de la covid-19.
 3. Si es disposa d’una prova diagnòstica negativa, TAR o PCR, en un centre autoritzat
  • Es poden consultar els centres autoritzats al web aquest.  

Recordem! La mascareta és obligatòria a tots els espais interiors

És important recordar que l’ús de la mascareta continua sent obligatori a tots els espais interiors excepte en el moment de menjar o beure i en els espais exteriors si no es pot mantenir la distància física interpersonal de seguretat.