La companyia del Grup Abertis Autopistas, compta amb una dotació de 25 desfibril·ladors semiautomàtics repartits per tota la xarxa d’autopistes catalanes gestionades per la companyia (AP-7, AP-2, C-33 i C-33) i per les àrees de servei gestionades per Areas. La iniciativa, té com a objectiu millorar la seguretat i salut de tots els usuaris, situant Autopistas i Areas com unes de les primeres companyies en apostar per autopistes cardioprotegides de Catalunya.

L’objectiu, millorar la seguretat i salut dels usuaris

El projecte, implantat a les autopistes més modernes d’Europa, dota la xarxa viària d’Autopistas i les àrees de servei d’una solució innovadora, que permetrà ampliar la prevenció en salut cardiovascular i garantir les possibilitats de supervivència dels usuaris que pateixin una crisi o parada cardíaca. Dels 25 desfibril·ladors, 15 seran facilitats per Autopistas i 10 per part de Areas, que els instal·larà a sis àrees de servei.

desfibrilador

Durant el primer any de la iniciativa, les dues companyies posaran en marxa un pla de formació pels seus col·laboradors, per tal de fomentar les bones practiques i posar al seu abast les eines necessàries per tal d’assegurar l’ús professional dels aparells, juntament amb una atenció medica de qualitat per a tots els usuaris.

Autopistes i àrees de servei que vetllen per la salut dels seus usuaris

El servei que ofereixen els aparells cardioprotectors instal·lats a les autopistes gestionades per Autopistas i a les àrees de servei Areas, està basat en una tecnologia que compta amb les màximes garanties de seguretat. L’ús dels desfibril·ladors està totalment exempt de risc, ja que si la persona no està fibril·lant, no es produirà cap descàrrega. Només es genera la descàrrega quan l'equip ho aconsella.

Els aparells d’Autopistas proporcionaran instruccions verbals per evitar confusions i vetllar en tot moment per les bones pràctiques

En quant al seu ús, cada vegada que es retiri el desfibril·lador de la localització corresponent, saltarà un missatge per saber on i quin aparell s’ha activat, així com una trucada automàtica al 112, per alertar de l’incident en qüestió.

La iniciativa pretén instal·lar els aparells repartits entre els edificis, tallers i àrees de servei de les autopistes, per tal de millorar el manteniment dels desfibril·ladors i protegir-los de la meteorologia i els agents externs. A la vegada, aquest repartiment permet estar més a mà per tot el personal d’Autopistas. Per tal de millorar la seva eficàcia i adaptabilitat, es podran retirar i portar amb cotxe fins allà on siguin necessaris

0001

Autopistas i el seu compromís amb la seguretat viària

Les autopistes que formen part de la xarxa de vies d'alta qualitat i capacitat que gestiona Autopistas, són infraestructures molt segures. El motiu és pel fet que compten amb la tecnologia més avançada, tant per a la detecció automàtica d’incidències, com per la posada en marxa immediata i coordinada dels protocols d’actuació en cas d’emergència.

La mesura millorarà l’atenció de primers auxilis als usuaris que puguin patir una crisi o parada cardíaca

La xarxa d’Autopistas compta amb la certificació UNE-ISO 39001, un certificat que avala l’excel·lència en la gestió de la seguretat vial dels serveis prestats pels professionals de la companyia en totes les infraestructures que gestiona. Aquesta certificació reconeix el treball en matèria de seguretat vial realitzat per Autopistas amb l’objectiu de millorar la seguretat de les seves operacions en les vies que gestiona i treballar per una mobilitat sense accidents de cara als conductors i als seus empleats.

L’empresa especialitzada en Serveis Integrals de Cardioprotecció, Caryosa Hygienic Solutions, és la nova partner d’Autopistas per a la cardioprotecció de les instal·lacions. Així, Autopistas engloba un nou àmbit de conscienciació i responsabilitat social a favor de la seguretat dels seus clients i empleats, confiant en l’experiència de Caryosa per oferir l’assistència tècnica, el manteniment i la formació de tots els desfibril·ladors.