Ja passades les festes nadalenques, sovint comença aquell estat de letargia típic de qui creu que el primer trimestre d’any és el més difícil de superar de tots. El motiu? No hi ha cap festiu fins setmana santa, i això pot generar una pre-angoixa psicològica que ens costa dissociar en l’era de la immediatesa. Per altra banda, el gener també és el mes dels objectius anuals i dels nous propòsits, el de posar la primera pedra als nous reptes que ens hem perjurat per Cap d’Any, i iniciar amb ganes i il·lusió qualsevol canvi. I això val per tot, per la vida, per la feina o per l’oci, perquè el millor de començar un any nou és que està ple de sorpreses i novetats; d’altres maneres de gaudir del dia a dia per no conformar-nos amb la rutina.

En l’agenda cultura, gener sempre és una caixa de sorpreses; tot i que les temporades solen iniciar-se seguint el calendari escolar – és a dir, el mes de setembre –, quan comença un nou any ho fa plantejant nous paradigmes i visions, oferint propostes innovadores que puguin arribar a tothom. L’Auditori és tot un exemple en això i ha programat més d’un centenar de propostes musicals, creatives i artístiques per a tota mena de públic, des dels més petits a aquells entesos en composicions simfòniques complexes.

beatles 630

Propostes culturals per a tothom

Democratitzar la música i posar-la arreu és un dels objectius principals d’aquesta institució, que en poc més de 20 anys s’ha convertit en una de les més consolidades a la ciutat de Barcelona i en un dels referents culturals més valorats. L’Auditori vol que tothom pugui trobar-se amb la música i fer-se-la seva, a través de propostes transversals i úniques que arriben a la ciutat per deixar la seva empremta. Així, durant el primer trimestre de la temporada d’hivern, tant s’hi podran veure concerts de música clàssica com concerts de música contemporània o música antiga, així com actuacions per tota la família, activitats escolars, tallers o sessions emmarcades dins de festivals.

Més d’una vuitantena d’activitats culturals, des de propostes noves a d’altres programades des de 2021. El calendari de gener començarà el dia 9 amb De Verdaguer a García Lorca, un concert de Música coral. A partir d’aquesta primera proposta del 2022, hi haurà múltiples oportunitats de gaudir a l’Auditori durant tot el trimestre, gràcies a una programació transversal i democràtica on tothom hi té cabuda. La Banda Municipal de Barcelona i l’Orquestra Simfònica de Barcelona tampoc deixaran de ser-hi presents.

Romeu i Julieta, Roger Mas, Evgeny Kissin, Esmuc Jazz Project, Hamlet o tallers per cantar amb els Beatles - entre moltes altres opcions - són exemples d'una varietat polifacètica que pretén que el públic gaudeixi de l'autèntica essència de l'art i la música. Per poder gaudir de tota la oferta, l’Auditori ho posa fàcil. I és que l’entitat cultural no només dona la possibilitat de comprar entrades específicament per una activitat, sinó que es pot adquirir un abonament més complet que permet descomptes de fins al 30%. N’hi ha varis, també perquè cada persona esculli en funció de les seves preferències o gustos personals, i tot sempre amb el mateix objectiu: que la cultura i la música arribin al carrer, d’allà on mai han de sortir.