La xocolata ens torna bojos. És un d'aquests plaers difícils de rebutjar i que, tanmateix, tractem amb precaució quan estem a règim. Però, i si fos més beneficiós del que penses? Aquesta menja natural procedeix de l'arbre del cacau, el nom del qual és 'Thebroma Cacao'. Avui parlem sobre els seus beneficis, quan prendre'l, quin tipus de xocolata triar.

Qualsevol moment és ideal per prendre xocolata

La xocolata: Beneficis

 • Ric en manganès, coure, magnesi (fonamental per a la dieta), ferro i fins i tot fibra.
 • La seva aportació de cafeïna i teobromina li atribueix propietats estimulants, però en menor mesura que el cafè. És bo recordar que la teobromina és tòxica per a les mascotes.
 • Té un gran poder antioxidant.
 • Redueix el risc de malalties coronàries.
 • Disminueix la pressió arterial, augmenta la producció d'òxid nítric i millora el nostre perfil lipídic (augmenta el HDL i redueix l'oxidació del LDL).
 • Contribueix a reduir la resistència a la insulina.
 • Ofereix una protecció extra a l'hora d'exposar-te de forma prolongada al sol.
 • En estudis fets amb rates, la xocolata ofereix un efecte protector davant el mal hepàtic derivat del consum d'alcohol.
 • Millora la capacitat cognitiva.
Xocolata
Xocolata

Com seleccionar la millor xocolata

Existeix una diferència entre uns i d'altres, ja que la majoria de preparats que trobes al supermercat podrien dir-se millor 'sucre amb gust de xocolata', pel reduït percentatge que porta del mateix i les altes concentracions de sucre refinada i altres additius.

De fet, les xocolates 'de supermercat' no reuneixen cap dels beneficis abans esmentats. Així que, per seleccionar-ne un de qualitat, has d'atendre aquests detalls:

 • Almenys ha de contenir un 70% de cacau, encara que l'ideal és que superi un 85%
 • El primer ingredient haurà de ser sempre cacau (pasta de cacau o massa de cacau). Si hi ha algun altre ingredient en primer lloc, deixa'l a la prestatgeria del supermercat.

En quin moment prendre'l?

La xocolata (de qualitat) és ideal per consumir en qualsevol moment del dia. Bé sigui fent crema de cacau, rebaixant el producte original amb una mica d'aigua i creant una pasta amb textura per untar, sencera o en trossos sobre el iogurt, per exemple.

Segons la meva opinió l'ideal seria introduir la xocolata en aquells moments en què més en gaudeixis, entre hores o com a postres després d'un bon sopar. Dos o tres unces són una ració acceptable després d'un menjar principal.

Com passa amb qualsevol aliment, l'important és la moderació. Al capdavall, com et comentem sempre importa un balanç energètic al final del dia que vagi conforme amb els teus objectius i, si bé és cert, que les calories no ho són tot, qualsevol excés frenarà els teus progressos.