Si menges massa ràpid o consumeix massa aliments, és possible que experimentis una indigestió ocasional. Els símptomes d'indigestió poden incloure incomoditat a l'abdomen després de menjar, o es pot tenir dolor o una sensació d'ardor en la part superior de l'estómac.

La indigestió no és una malaltia, sinó un símptoma d'altres problemes gastrointestinals, com una úlcera, gastritis o reflux d'àcid. I en lloc de buscar antiàcids per calmar l'estómac, pots intentar controlar els símptomes amb elements naturals a casa.

Veurem diversos remeis casolans que poden oferir un alleujament ràpid per a la indigestió.

  • Infusió de menta

La menta té un efecte antiespasmòdic al cos, per la qual cosa és una excel·lent opció per alleujar problemes estomacals com nàusees i indigestió. Una tassa de menta fa molt bé després dels dinars, però també es poden xuclar caramels de menta per alleujar les molèsties estomacals. Això sí, la menta està contraindicada si els problemes d'estómac són causats pel reflux d'àcid.

  • Infusió de camamilla

Aquesta herba també pot alleujar el malestar intestinal i la indigestió en reduir l'àcid estomacal al tracte gastrointestinal. La camamilla també actua com a antiinflamatori per aturar el dolor.

En tot cas, cal tenir en compte que ha de ser un metge el que decideixi si convé consumir-la si estàs prenent un anticoagulant, ja que hi podria haver risc de dessagnar-se si es fa.

  • Vinagre de sidra de poma

Atès que tenir molt poc àcid estomacal pot provocar indigestió, beure vinagre de sidra de poma és un remei recomanat per augmentar la producció d'àcid estomacal. Afegeix una o dues culleradetes de vinagre de sidra de poma a una tassa d'aigua i beu-lo per a un alleujament ràpid. O preveu la indigestió abans que ocorri bevent la barreja 30 minuts abans de menjar.

  • Gingebre

El gingebre és un altre remei natural per a la indigestió perquè pot reduir l'àcid estomacal. De la mateixa manera que molt poc àcid estomacal causa indigestió, massa àcid estomacal té el mateix efecte.

Beu una tassa de te de gingebre per calmar l'estómac i desfer-se de la indigestió. Bull una o dues peces d'arrel de gingebre a quatre tasses d'aigua. Dona-li un millor sabor barrejant-lo amb llimona o mel abans de beure'l.

Raíz de jengibre
Arrel de gingebre / Pixabay
  • Llavors de fonoll

Aquesta herba antiespasmòdica també pot remeiar la indigestió després d'un dinar, així com alleujar altres problemes gastrointestinals com rampes estomacals, nàusees i inflor.

Posa mitja culleradeta de llavors de fonoll triturades en aigua i deixa que bulli durant 10 minuts abans de beure. Beu un preparat com aquest cada vegada que pateixis indigestió.

  • Bicarbonat de sodi

El bicarbonat de sodi pot neutralitzar ràpidament l'àcid estomacal i alleujar la indigestió, la inflor i els gasos després de menjar. Per a aquest remei, afegeix mitja culleradeta de bicarbonat a 100 mil·lilitres d'aigua tèbia i beu el preparat.

  • Aigua de llimona

L'efecte alcalí de l'aigua de llimona també neutralitza l'acidesa estomacal i millora la digestió. Barreja una cullerada de suc de llimona en aigua calenta o tíbia i beu-lo uns minuts abans de menjar.

A més d'alleujar la indigestió, l'aigua de llimona també és una excel·lent font de vitamina C.

  • Arrel de regalèssia

L'arrel de regalèssia pot calmar els espasmes musculars i la inflamació al tracte gastrointestinal, que poden provocar indigestió. Mastega l'arrel de regalèssia per trobar alleujament o afegeix l'arrel de regalèssia a aigua bullent i beu la barreja resultant.