Els sufocants dies d'estiu no només fan que l'ambient sigui incòmode, sinó que també tendeixen a elevar la temperatura del cos. Un dels problemes més comuns associats amb romandre a l'aire lliure durant massa temps és patir un cop de calor. L'esgotament per calor és una fase temporal en què el cos pateix les altes temperatures, però un cop de calor és una condició més greu.

Un cop de calor és causat per l'exposició prolongada a altes temperatures que poden sobreescalfar el cos i elevar la temperatura corporal per sobre del normal. El cos tendeix a absorbir més calor de la que pot manejar i els símptomes més comuns són un mal de cap bategant, una respiració accelerada, un increment de la freqüència cardíaca, una pell envermellida, nàusees i vòmits, i un excés de suor i marejos.

Si no estàs bevent prou aigua per reposar els líquids perduts a través de la suor, t'exposes a un risc. A més, l'alcohol i les begudes amb cafeïna poden empitjorar la situació, ja que afecten la capacitat del cos per regular la temperatura.

Per evitar veure't perjudicat per l'excés de calor pots preparar una solució rehidratant oral tu mateix. Barreja una culleradeta de sucre, dues polsades de sal i una mica de bicarbonat de sodi amb uns 300 ml d'aigua o altres líquids com sucs.

Aquesta solució líquida ajuda de moltes maneres. En primer lloc, la quantitat d'aigua que beus farà que et sentis hidratat perquè la sal ajuda en la retenció. En segon lloc, el cos utilitza energia per provar de mantenir la seva temperatura normal i el sucre augmenta la teva energia. I, finalment, el bicarbonat de sodi promou les funcions d'electròlits i minerals al cos.

En tot cas, hi ha una sèrie de remeis casolans per combatre l'excés de calor que convé conèixer per estar millor preparat davant d'una situació com la que pot donar-se en qualsevol moment d'altes temperatures, com veurem a continuació.

  • Suc de Ceba

Aquest és un dels millors remeis per tractar un cop de calor. Aplicar suc de ceba darrere de les orelles i al pit pot ajudar a baixar la temperatura corporal. El suc de ceba pot preparar-se coent algunes cebes crues amb comí i mel.

  • Prunes

Les prunes són una gran font d'antioxidants i se sap que són molt hidratants. Aquests antioxidants atorguen propietats antiinflamatòries que ajuden a calmar la inflamació interna que pot ser causada per un cop de calor. Remulla algunes prunes en aigua fins que estiguin toves. Tritura-les en aigua i cola-les. Obtindràs així una beguda excel·lent per a un cop de calor.

Prunes : Pixabay
Prunes / Pixabay
  • Sèrum de llet i aigua de coco

El sèrum de llet és una bona font de probiòtics i ajuda a reposar vitamines i minerals essencials que poden perdre's per la sudoració excessiva. De la mateixa manera, l'aigua de coco rehidrata el teu cos en equilibrar els electròlits.

  • Suc de coriandre i fulls de menta

Extreure el suc dels fulls del coriandre i de la menta i beure'l amb una mica de sucre és un remei casolà fàcil per baixar la calor corporal. A causa de les seves propietats refrescants, l'aigua de coriandre també es considera un gran remei per reduir la calor i els acaloraments de la menopausa.

  • Vinagre de sidra de poma

Afegeix unes gotes de vinagre de sidra de poma en un suc de fruites o barreja'l amb aigua freda i mel. Això ajuda a reposar el potassi i el magnesi i els electròlits que es perden amb la suor excessiva.

  • Suc d'àloe vera

L'àloe vera és ric en vitamines i minerals. A més, augmenta la capacitat natural del cos per adaptar-se als canvis externs i estimula els mecanismes defensius del cos.