Realitzar activitats físiques fora de casa és saludable i recomanable; tanmateix en ocasions ja sigui per falta de temps o per economia, triem l'opció de quedar-nos a casa i exercitar-nos allà.

Fer-ho d'aquesta manera és molt bona opció, i amb objectes que tenim a mà o amb l'ajuda del nostre propi pes podem dissenyar rutines d'exercici adequades als nostres requeriments.

Per tenir braços tonificats podem servir-nos d'una sèrie d'exercicis que ens permetran veure resultats increïbles en poc temps si es duen a terme de manera estricta i regular.

Com tenir braços tonificats amb 4 rutines d'exercicis

La clau per combatre la debilitat és que a més d'una dieta adequada incloguem exercicis diaris especials per tonificar els braços. La constància i disciplina donaran bons resultats en menys del que t'imagines.

Braços Tonificats
Braços Tonificats

1. "Sargantanes" a terra i a la paret i les seves variacions

Les "sargantanes" són flexions que es fan ajagut sobre el terra (principalment, perquè existeixen variacions segons les capacitats i nivells de cada persona) amb ajuda dels braços, cal elevar tot el cos quedant els peus en punta sense elevar els glutis. Es recomana fer 3 sèries de 12 repeticions en qualsevol de les variants que es triï.

Amb les sargantanes tradicionals es treballen no només els braços sinó pit, esquena i espatlles. També existeixen les sargantanes a la paret o invertides. De front a una paret cal col·locar-se a mig metre amb talons elevats, col·locar les mans a l'altura de les espatlles i flexionar per apropar el cos a la paret. Aquest exercici enforteix principalment els tríceps.

2. Curl de bíceps

Aquest exercici és dels més coneguts i efectius per tonificar els braços. Es requereix de dos pesos que poden ser d'elaboració casolana (dues ampolles d'aigua o dues ampolles plenes de sorra), i és important que siguin d'un pes conforme a la força i experiència que es tingui. Que els pesos siguin molt pesats no ajudarà que es tonifiquin els braços més ràpid i podries lesionar-te greument.

Per realitzar el curl de bíceps cal mantenir-se dempeus amb els peus separats a l'altura de les espatlles i els genolls lleugerament flexionats. Després, sostenir els pesos i amb els colzes enganxats al cos flexionar cap a dalt, després baixar lentament fins que quedin completament estesos els braços.

Realitza aquest moviment en 3 sèries de 15 repeticions per treballar els músculs.

3. Elevació lateral d'espatlles

L'elevació lateral d'espatlles és molt efectiva per aconseguir el nostre efecte contra la debilitat als braços i eliminar el famós "moneder" així com ajudar a enfortir espatlles i coll.

Per realitzar-lo cal estar dempeus amb els genolls lleument flexionats i els braços als costats. Cal agafar els pesos (com ja esmentem poden ser pesos fets a casa) i amb els braços estesos cal elevar-los fins a l'alçada de les espatlles, després, cal abaixar-los lentament.

Aquest exercici és excel·lent per tonificar els braços i es recomanen 3 sèries de 15 repeticions tots els dies.

4. Extensió de tríceps

Per començar cal estar dempeus amb els genolls lleugerament flexionats i els braços estirats cap a dalt. Amb una manuella a cada mà posa les mans per darrere del teu cap flexionant-los i després torna'ls a estirar.

Aquest exercici es repeteix en sèries de 3, 15 vegades. Al principi pot ser una mica complicat però amb la pràctica resultarà més fàcil.

El pes de les manuelles ha de ser l'adequat d'acord amb les teves capacitats; cal recordar que no per posar més pes tonificarem més ràpid els braços. És amb la constància i disciplina que ho aconseguirem.