La nit és el moment del dia perfecte per anar al llit i descansar; aquesta frase seria la ideal, però existeixen molts inconvenients que fan que no puguem agafar el son amb facilitat. És per això que en aquesta ocasió els donarem alguns consells de relaxació per dormir bé.

Fa molta atenció ja que són simples consells i podràs reposar l'energia que vas cremar un dia de treball o estudi. Alguns sostenen que dormir bé i sanament equival a tenir una vida més plàcida lluny de tensions i preocupacions. D'altra banda l'estar en un estat de relaxació és una de les millors solucions per complementar l'acte de descansar quan dormim.

Pràctiques com la meditació poden ajudar

Exercita't

Sabies que si t'exercites estàs alliberant-te de la depressió i pots desprendre't de nivells d'estrès molt alts? Així és, l'exercici allibera endorfines, compostos químics que augmenten notablement l'estat d'ànim i també t'ajuda a tenir la ment clara, perfecta al moment d'anar al llit. Llavors si desitges descansar plàcidament s'aconsella que tinguis una rutina d'exercicis.

Relajación Dormir
Relaxació Dormir

Pren un bon massatge

Els avantatges d'un bon massatge són molts, però una d'elles, és la relaxació muscular. Si tens els músculs del cos distesos segur que podràs comptar no pas més de tres ovelles al moment de dormir.

Medita activament

La meditació és benèfica ja que revitalitza ment, cos i esperit alhora. En el son, la meditació actua com a agent relaxant alliberant el teu cos de la pesadesa del dia.

Escolta música

Molt seguit pots escoltar música i hi ha certs tipus d'acords i sons que em fan apagar les parpelles. Aquest procés al cos influeix directament en les ones cerebrals, el ritme cardíac i la respiració. La música el tempo de la qual és lent baixa els nivells en freqüència cardíaca. D'altra banda, si és fort accelerarà aquesta característica. Escolta música tranquil·la per dormir dolçament.

Has provat el Tai Chi?

Ara bé, si t'exercites constantment i escoltes música relaxant i no veus resultats el Tai Chi pot ser la solució. Aquesta pràctica connecta el cos i la ment per mitjà de la respiració i els moviments coordinats, arribant a elevar els nivells de pau interior i així a poder dormir com un nadó.