Entre les persones que dubten si iniciar una dieta vegetal sovint sorgeixen aquestes preguntes, consumiré prou proteïna? D'on puc treure-la? És possible aconseguir-la directament de fonts vegetals. Productes com mongetes i llegums, tofu, alguns grans, nous i llavors contenen proteïnes d'origen vegetal i són realment fàcils d'incorporar als menjars. Però també és possible agregar un reforç extra de proteïna en plats dolços com batuts i cremes de civada utilitzant proteïna vegetal en pols.

Pots trobar proteïnes en moltes plantes i llegums, però si necessites un complement addicional o necessites preparar certs plats, les proteïnes en pols són un company ideal. Per estar segurs d'estar incloent prou proteïna als nostres apats, podríem intentar incloure una font de proteïna a cada plat i definir a partir d'allà la resta de la nostra dieta.

Hi ha moltes maneres d'incloure proteïnes en la dieta

Hi ha moltes maneres d'incloure proteïnes en la dieta, encara que pot portar una mica de temps trobar el que funciona per al nostre organisme. Els fesols i els llegums són fàcils de comprar, es conserven secs durant llargs períodes i són relativament assequibles. Són a més molt versàtils i es poden agregar fàcilment a una gran quantitat de plats diferents. Una vegada cuinats, pots llançar-los en guisats, saltats, curri, amanides i molt més. És una manera ràpida de millorar la nostra dieta agregant una ració extra de proteïna i fibra.

Proteínas
Proteïnes

Si el que busquem és augmentar el contingut proteic del nostre àpat, la quinoa és un excel·lent substitut de l'arròs, encara que en realitat no és un gra sinó una llavor. Conté alguna cosa més de proteïnes que l'arròs i també és bastant ràpida i simple de preparar. Té un lleuger toc de gust de nou i funciona molt bé en saltats i amanides.

En resum, és possible trobar proteïnes vegetals a molts productes, però no està altres recórrer a les proteïnes en pols per complementar la nostra dieta i fer-la més atractiva al paladar. Les proteïnes vegetals poden tenir o no un sabor fort, el que permet barrejar-les en altres aliments receptes. Funcionen especialment bé en batuts, barretes i postres casolanes.

En elegir proteïnes en pols, és important trobar el sabor i la textura que més ens agrada, així com consultar un professional de l'alimentació que ens pugui ajudar entendre si realment necessitem proteïna en pols o si ja estem consumint la suficient en la nostra dieta vegetal. Com és evident, en funció de molts aspectes necessitem una quantitat de proteïna major o menor per al nostre dia a dia, i és allà on els professionals de l'alimentació ens ajudaran a tenir una dieta compensada i sense dèficits ni excessos.