Viatjar amb un gos no és fàcil, ni per al propietari ni per a la mascota. No és una cosa a què l'animal estigui habituat i pot ser que no col·labori. El primer i més important és planificar el viatge i triar una cistella de transport per a gossos. Per encertar, hi ha alguns requisits que són imprescindibles. Els veurem.

Tenir en compte la mida del gos

Es necessita saber l'altura i la longitud del gos per seleccionar la mida correcta de la gàbia o cistella de transport, ja que ha de ser prou gran perquè es pugui donar la volta amb facilitat i arrupir-se o estirar-se quan està ajagut.

Cal mesurar l'esquena de l'animal des del coll, on hi ha el collar, fins a la base de la cua i agregar alguns centímetres a aquesta mesura. A més, mesurar l'altura des de la part superior de les seves espatlles fins a terra. Serà necessari afegir un mínim de cinc centímetres a aquesta mesura.

Triar una gàbia de transport segons la finalitat

Si es busca una cistella de transport per a gossos només per a viatges amb automòbil o per mantenir-lo tancat ocasionalment, s'ha de triar una cosa lleugera, fàcil de transportar i còmode per al gos.

Però si es necessita per viatjar amb avió, s'han de tenir en compte els requisits de les aerolínies, ja que tenen regulacions estrictes per als transports de mascotes. Hi ha requisits de mida i material per a les cistelles de transport i aquests han d'estar homologats.

Estil de cistella de transport ideal per a gossos

Hi ha diverses classes de cistelles de transport i s'ha de seleccionar el tipus que s'adapti a cada gos i a les seves activitats.

  • Rígids

Normalment, es prefereixen per la seva durabilitat i construcció resistent. La carcassa dura ofereix una mica més de protecció per al gos i és fàcil de netejar.

Transportín rígido para perros
Cistella de transport rígida per a gossos
  • Tous

Són els més populars per transportar gossos petits, i algunes marques estan aprovades per les aerolínies per portar-los sota del seient. En general, estan dissenyats per ser lleugers i portàtils, i es pleguen per guardar-los fàcilment.

  • Motxilles

Mantenen les mans lliures i faciliten portar l'animal a gairebé qualsevol lloc. Per descomptat, només són pràctics per a gossos petits. Els que tenen bandolera li permeten al gos arrupir-se dins o mantenir el cap fora. Són rentables, lleugers i alguns venen amb cremalleres per a més seguretat.

  • Cistelles de transport amb rodes

Fins i tot un gos petit pot arribar a ser pesat quan es porta en llargues distàncies. Les cistelles de transport amb rodes tenen molts avantatges, són una bona opció per caminar per la ciutat i als aeroports, encara que si es planeja utilitzar-lo per viatjar amb avió, és imprescindible verificar primer els requisits de l'aerolínia.

Les cistelles de transport no són només per a gossos miniatura. Hi ha moltes ocasions en què utilitzar-ne un és la millor opció per a la seguretat de l'animal. Ja sigui que es necessiti portar al gos en un transport públic o es tingui un gos gran o malalt que necessiti acudir al veterinari, la cistella de transport és una manera fàcil i segura de portar una mascota.