Tots sabem que una persona amb obesitat ha de fer exercici. Però, en què beneficia realment? Descobreix 5 beneficis de l'exercici que desconeixies.

Som sedentaris, cal reconèixer-ho. Massa sedentaris. Les noves tecnologies, en moltes ocasions, ens hi empenyen. Els nens passen molt temps amb la consola, o veient la tele. I la conseqüència de tot això és molt clara. Cada vegada hi ha un major nombre de persones amb obesitat, fins i tot nens. I les perspectives apunten que les xifres seguiran en augment.

A més de la part estètica, l'obesitat també inclou problemes relacionats amb la salut. I agreuja les possibilitats de contreure malalties relacionades amb el cor, la diabetis, i altres.

L'obesitat és l'acumulació de greix en els teixits

Però, a què cridem obesitat?

Pot definir-se com l'acumulació de greix en els teixits. Fenomen que sol anar acompanyat d'un augment del pes corporal. Una de les seves principals causes és l'estil de vida de les persones (hàbits alimentaris, sedentarisme, etc.).

Davant aquesta situació, l'exercici físic és un gran aliat. I, sí, ajuda a combatre l'obesitat. Els exercicis aeròbics ajuden clarament a reduir els nivells d'obesitat. Sempre buscarem exercicis aeròbics, exercicis repetitius o de llarga durada que requereixen el treball de grans grups musculars.

Però al costat de l'exercici físic, no podem oblidar l'altre gran aliat: una correcta dieta. Experts de la nutrició i l'esport asseguren que un programa de 16 setmanes, amb 20 minuts d'activitat aeròbica, amb una freqüència de 3-4 vegades per setmana, a més d'un assessorament nutricional, aconsegueixen reduir els nivells d'obesitat i el teixit adipós.

Obesitat
Obesitat

Com ajuda l'exercici a combatre l'obesitat?

I és que l'exercici físic produeix certes millores en relació amb l'obesitat. Com per exemple, l'exercici físic ajuda a reduir l'índex de massa corporal i exerceix un efecte beneficiós sobre la composició corporal.,

  • L'exercici físic aeròbic ajuda a millorar la capacitat pulmonar. I a tenir un consum màxim més important d'oxigen, el que permet una capacitat física més gran per realitzar esforços.
  • Un altre dels beneficis és la millora de la funció cardiovascular, reduint així el risc de patir malalties tals com la hipertensió arterial o l'infart de miocardi, disminuint així les taxes de mortalitat per malalties d'aquest tipus.
  • L'exercici redueix els nivells de colesterol en sang, disminuint així els nivells de colesterol dolent (LDL), i augmentant els nivells de colesterol bo (HDL).
  • L'exercici pot millorar o reduir l'existència d'anormalitats associades a l'obesitat, com la sensibilitat a la insulina, la intolerància a la glucosa o el perfil de lípids en sang.

Sens dubte, l'obesitat és una pandèmia del segle XXI. Estem sobrealimentats, i consumim molts aliments massa processats. És important el seu tractament des de la infantesa i l'adolescència, ja que si no s'actua en aquestes etapes, els problemes en l'edat adulta poden ser de més gravetat. En aquest sentit, educadors i professors tenen la responsabilitat juntament amb la família, d'inculcar bons hàbits de vida per evitar malalties com l'obesitat.