Entrenador personal no és només una titulació. És una professió que requereix una gran dedicació per part de qui l'exerceix. Aquestes són les claus per no equivocar-te en elegir el teu.

L'entrenament personal és una professió com qualsevol altra, metge, professor, enginyer, pintor... I encara que a l'hora d'elegir-ne un totes tindran moltes coses en comú, el cert és que no és tan fàcil elegir bé. En el dia d'avui, es tracta d'un sector amb moltíssim intrusisme laboral.

Tenir un entrenador que et motivi també és clau

De fet, et pots trobar gent amb molt poca formació i escassa experiència en centres esportius de renom o, almenys, coneguts. Això és un problema perquè molts, sense dedicar-nos a aquest món, podem confiar en el nom del club per confiar al seu torn en els treballadors.

Claus per elegir un entrenador personal

En el dia d'avui es fan barbaritats en els centres esportius. Com entrenaments a gent que ve amb problemes que necessiten readaptacions. O entrenaments específics orientats a certes molèsties. I tanmateix, s'afronten per part d''entrenadors personals' amb un 'per a tothom igual'. És a dir, entrenar dur, suar molt i acabar rebentat.

Entrenador
Entrenador

A més de tenir la poca professionalitat d'acceptar clients que necessiten una forma de treball que no coneix pel que els provocarà danys o almenys no tindran millora. Cal treballar amb clients que sapiguem segur que podem entrenar de forma eficaç i fer-los millorar. Si no és així, hem de derivar a estar persones a companys que sàpiguen com afrontar-lo.

En un món ideal passaria però és una cosa que brilla per la seva absència, amb la qual cosa serem nosaltres els que hem d'aprendre a identificar un bon entrenador.

1 - Estudis

Haurà de demostrar o haureu de demanar referències sobre els seus estudis, si és possible Universitaris i/o reconeguts a Espanya. Llicenciatures en CCAFD, Màster en Entrenament Personal, Nutrició, Readaptació de lesions, són alguns dels que faran que els pilars bàsics d'un entrenador siguin correctes. Que no és el mateix que actualitzats o excel·lents.

2 - Experiència

Al seu torn, l'experiència farà que cada vegada l'entrenador treballi millor i de forma més eficaç en haver tingut multitud de casos, situacions complicades i bons resultats amb mètodes concrets. Podrem saber d'aquesta experiència demanant-li referències, parlant amb altres clients que hagi tingut. O fins i tot havent-lo vist treballar en centres esportius.

3 - Actualització

És a dir, que continuï aprenent. Molts universitaris una vegada acaben la carrera es dediquen a treballar i deixen d'informar-se sobre els avenços en mètodes d'entrenament, equipament esportiu... L'ideal és demanar el Facebook professional, el perfil d'Instragram, o Twitter o fins i tot si té canal de Youtube.

4 - Avalua les primeres sessions

En les primeres sessions es veurà clarament la manera de treballar que té, el feedback que et proporciona o si és capaç d'abans qualsevol imprevist. Per exemple, una molèstia que tens un dia en aixecar-te, una pregunta sobre una cosa que li fas... Ha de solucionar-te'l o incorporar certs exercicis per solucionar-lo de forma eficaç.

5 - Àrea psicològica

Serà imprescindible una química entre entrenador i clienta, en qui tot flueixi. A més d'aconseguir resultats de forma divertida, mentre el client va adquirint hàbits de vida saludables. Fins i tot podem fer que comencin a sortir en bici o deixin de fumar. I, per descomptat, la motivació per quedar amb ell i entrenar, o tenir un estil de vida actiu, ha de ser alta.