Coneixes el Body Pump? 2x1 en esport. Així es presenta el body pump, una activitat que combina la millor de les sales de musculació amb el treball aeròbic, a fi de tonificar els músculs i cremar calories alhora. Sona interessant. I la veritat és que ho és. Prova d'això és que cada vegada està més de moda als gimnasos dels nostres pobles i ciutats. Una de les activitats dirigides més demandades sens dubte.

El fet que el body pump treballi tant la faceta anaeròbica com l'aeròbica de l'exercici físic fa que es presenti com un esport molt complet i, per tant, amb una àmplia varietat de beneficis.

Les classes de body pump duren al voltant d'una hora i en aquest temps es cremen més de 500 quilocalories, encara que aquesta quantitat depèn del pes que s'aixequi i, com sempre, d'altres característiques pròpies del participant (sexe, pes, condició física, etcètera).

Una activitat molt completa i molt demandada

bodi pump
body pump

A més, treballa molts grups musculars, per la qual cosa és un excel·lent exercici de tonificació muscular. En aquest sentit, és important recordar que el múscul és un gran consumidor de calories, pel que un cos ben tonificat necessitarà més calories per desenvolupar les activitats diàries i, per tant, serà més fàcil mantenir el pes ideal.

La part aeròbica del body pump fa que es posi a treballar tot el cos, amb la qual cosa es tracta d'un bon exercici per mantenir en forma el sistema cardiovascular i prevenir així l'aparició de patologies com la diabetis o l'obesitat.

Igualment, el body pump ajuda a enfortir la musculatura de l'esquena i facilita mantenir una postura correcta, i també contribueix a augmentar la densitat òssia i a enfortir les articulacions.

Un altre dels beneficis del body pump és que ajuda a alliberar tensions i a controlar l'estrès i, com es tracta d'una activitat de grup, actua com un activador de les relacions socials i és una bona manera de divertir-se en companyia.

Contraindicacions del body pump

Com tot, també és una activitat amb certes contraindicacions. El body pump no és un exercici adequat per a tot el món i presenta algunes contraindicacions que has de conèixer. En aquest sentit, les persones que han patit una fallida cardíaca han d'assegurar-se que ho poden practicar consultant prèviament al seu metge si seran capaces d'aguantar el ritme de les classes, i valorar si és necessari sotmetre's a una prova d'esforç.

Tampoc no és adequat per a persones que pateixen problemes d'esquena, de cervicals o de genoll. En aquests casos, hem de consultar amb especialistes.