El te és una de les begudes més consumides al llarg dels segles per persones de mig món. Des de fa temps se sap que una varietat de tes pot estimular el sistema immunitari, combatre la inflamació i fins i tot prevenir les malalties cardíaques.

Si bé algunes infusions brinden més beneficis per a la salut que d'altres, existeix molta evidència que beure te regularment pot tenir un impacte durador en el nostre benestar. Coneixem les virtuts d'aquesta infusió.

Te blanc

Conegut per tenir un sabor delicat, el te blanc prové de la Xina i l'Índia. Es tracta de la varietat de te menys processada.

Segons s'ha investigat, el blanc pot ser el te més efectiu per provar de combatre diverses formes de càncer gràcies al seu alt nivell d'antioxidants. També pot ser bo per a les dents, ja que conté una gran font de fluor, catequines i tanins que poden enfortir les dents, combatre la placa i fer-les més resistents a l'àcid i al sucre. Així mateix, aquesta varietat ofereix la menor quantitat de cafeïna.

Te verd

El te verd és originari de la Xina, on les fulles es processen amb calor utilitzant un mètode de cocció o torrat, i del Japó, on les fulles es couen al vapor més habitualment.

És excepcionalment alt en flavonoides que poden ajudar a millorar la salut del cor en reduir el colesterol dolent i la coagulació de la sang. Aquest tipus de te també pot ajudar a reduir la pressió arterial, els triglicèrids i el colesterol total. A més, el te verd també ha demostrat ser antiinflamatori, la qual cosa ajuda a mantenir la pell neta i brillant.

En els últims anys, ha guanyat popularitat el matxa, una forma de te verd. És una pols de te verd molt fina i d'alta qualitat feta de fulles enteres d'arbustos de te conreats a l'ombra. Atès que és l'única forma de te en què s'ingereixen les fulles, el matxa conté fins i tot més antioxidants que el te verd normal. De fet, alguns experts parlen que una tassa de matxa equival a 10 tasses de te verd normal.

Té matcha : Unsplash
Te matxa / Unsplash

Te negre

El te negre està fet de les fulles de la mateixa planta que s'utilitza per fer te verd. Tanmateix, les fulles s'assequen i fermenten, la qual cosa li dona al te negre un color més fosc i un sabor més ric.

A diferència de moltes altres varietats, el te negre conté cafeïna, per la qual cosa és important controlar el seu consum. Quan et serveixes una tassa de te negre, et beneficies dels flavonoides que combaten la inflamació i donen suport a la funció immunològica saludable.

Tot i això, no és necessari limitar-se a beure te negre per beneficiar-se de les seves propietats saludables. Es pot coure al vapor, refredar i després pressionar sobre talls menors, raspadures i hematomes per alleujar el dolor i reduir la inflor. Un bany de te negre també pot alleujar la inflamació causada per erupcions cutànies i afeccions com l'heura verinosa.