Després d'haver pensat tantes vegades com de bo que seria anar al gimnàs, de buscar el centre més proper a casa, el que tingui aquestes activitats que et posen el cos 10 i que sigui econòmic, arriba el primer dia i ara no tinc ni idea de què fer ni com començar. Si algú s'ha sentit identificat amb aquesta situació alguna vegada, aquest és un breu article que l'ajudarà a aprendre els passos bàsics per superar amb èxit aquell primer dia i iniciar-se en el món dels gimnasos.

1. Hi ha vida més allà del cardio:

Moltes vegades tenim la falsa creença que en arribar el primer dia, el millor és realitzar una activitat cardiovascular, generalment en la cinta de córrer. Això és a causa que no tenim clar quin és el nostre objectiu. El primer que cal fer és establir un objectiu mesurable. Us mostro alguns exemples típics: Perdre 5 kg en 3 mesos, córrer una carrera de 10 km en menys de 60 min, o aconseguir que em entre el banyador que tenia als 18 anys abans que arribi l'estiu.

2. No li preguntis al cunyat quin entrenament fa:

Això ja va després del primer dia. Una vegada tenim clar l'objectiu real i sabem per què ens hem inscrit, hem de saber quin és el mètode d'entrenament més adequat per a nosaltres. Avui dia disposem de moltes fonts d'informació que ens proporcionen pautes, exercicis i entrenaments, però això no significa que siguin les més adequades per a nosaltres. Aprofiteu-vos dels tècnics/entrenadors del vostre club i deixeu que us aconsellin. Demaneu una rutina enfocada als vostres objectius i que us l'expliquin amb deteniment.

Hem de saber quin és el mètode d'entrenament més adequat per a nosaltres

3. Els miracles no existeixen:

Per fi tenim clar l'objectiu i com podem aconseguir-ho. Passat el primer dia, el segon, el tercer... Ara toca suar la samarreta. Si pensem a veure resultats de forma immediata, el nostre nivell de motivació caurà en picat i afectarà la nostra continuïtat, així que canvia el xip. Has de trobar aquesta meravellosa rutina a què li puguis dedicar uns 60 minuts, 2-3 dies a la setmana.

Gimnàs

4. Si no ho veig no ho crec:

Repassem el primer que he dit: la meta que ens hem marcat ha de ser objectiva, mesurable i assequible i penseu que els resultats no són immediats. Ara bé, ja portes 3 mesos entrenant, assistint una mitjana de 2-3 vegades per setmana, comences a veure't millor al mirall, has hagut de fer una osca més al cinturó, et sents més fort i actiu. No et preocupis, aquests són alguns dels efectes secundaris derivats del teu esforç i constància. Però no t'oblidis consultar amb el teu entrenador i sol·licitar una revisió periòdica de la teva rutina, ja que si fas sempre el mateix el teu cos s'adaptarà i la teva evolució es frenarà.

5. No puc viure sense el gimnàs

Res en excés no és bo. Cal ser conscient que les millores que el teu cos realitza, és gràcies al descans i al repòs. Una altra de les falses creences és que quan estàs entrenant el teu cos està millorant. Error! Després d'un bon entrenament, el teu cos ha patit un estrès derivat de l'exercici i necessita descansar per tornar a la normalitat. Sense entrar en detalls fisiològics del perquè, cal instaurar una rutina de repòs i descans a través del son i una bona alimentació.