Sens dubte, estalviar oli és un dels millors passos que podem fer avui dia. Perquè sembla que s'ha desencadenat la bogeria i per això, esmentarem una sèrie d'idees per poder cuinar amb menys oli. Ja no només per tot el que està passant sinó perquè controlant l'oli a cada menú també és una cosa bona per a la nostra salut.

El més utilitzat a la cuina sempre serà l'oli d'oliva, si vols apostar per menys calories i molt més saludables. Però encara així, i encara que sigui més sa, tampoc no ens hem d'excedir amb ell. Sigui quin sigui l'oli que utilitzis per preparar el teu menjar de cada dia, sempre hi ha una sèrie de trucs per posar en marxa per estalviar.

No ens hem d'excedir en cap tipus d'oli

Utilitza oli en esprai

En lloc de llançar-lo amb l'ampolla cap a l'olla o paella, res millor que utilitzar un pot amb esprai. És una de les millors maneres per poder estalviar però que el nostre menjar no s'enganxi. Sens dubte, evitaràs passar-te de quantitat i és una cosa que notaràs tant a l'hora de pensar en les calories com de pensar a la teva butxaca. Sempre pots tenir a mà un pot amb acabat de polvoritzador, que aniràs omplint i amb el qual comprovaràs que et durarà molt més del que pensaves.

Oli
Oli

Tria les paelles antiadherents o de ceràmica

És cert que sempre solem apostar per elles, o ho intentem. Perquè en ocasions i quan ja portem un ús continuat d'elles, és inevitable que comencin a enganxar alguna cosa. Però mentrestant, gens com seleccionar sempre aquestes opcions antiadherents que ens asseguren un millor resultat als nostres plats, ja que el menjar no s'enganxarà ni no es trencarà. Això sí, mantenim el llançar una goteta d'oli, que podem escampar amb un tros de tovalló si és que no tenim l'esprai que abans esmentem. Així tornarem a estalviar, es miri per on es miri. Els Wok o les de ceràmica també són opcions perfectes per aconseguir l'estalvi que necessitem.

Si fregeixes que no sigui a temperatures gaire elevades

També cal reconèixer que a l'hora de fregir els aliments solem pujar bastant la temperatura. Però en aquest cas intentarem no passar-nos, perquè d'aquesta manera i cuinant a una temperatura una mica inferior, l'oli no es cremarà tan aviat i això es tradueix que puguem tornar a utilitzar-lo durant més temps. Encara que és cert que s'aconsella no utilitzar-lo més de tres vegades. També cal esmentar que si continues utilitzant aquestes temperatures tan altes, pots optar per l'oli de coco, qui sí que les resisteix d'una manera més eficaç.