L’anterior alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l’actual alcaldessa, Ada Colau, han aprofitat aquest dilluns de represa de la normalitat després de les festes nadalenques per dinar plegats en un ambient cordial en què han pogut posar sobre la taula els diferents punts de vista i projectes sobre la ciutat, quan tot just queden cinc mesos per a les eleccions municipals. La trobada ha tingut lloc al restaurant El Racó d’en Cesc, a l’Eixample, i ha arribat després que Trias fes públic, en una entrevista al programa Cafè d’idees de La 2, que la volia convidar a dinar, proposta que Colau va acceptar.

🗓️ Calendari de les eleccions municipals de 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

🗓️ Candidats a les eleccions municipals de 2023 a Barcelona: tota la llista

La intenció del dinar, segons fonts de Junts per Catalunya a Barcelona, era que les dues parts poguessin demostrar que, malgrat les diferències en molts àmbits de la política i el model de ciutat, eren capaços de mantenir una relació normal. El dinar entre dos dels candidats a les eleccions municipals, que ha anat a càrrec de Trias, s’ha desenvolupat en un ambient de cordialitat en què tots dos han constatat clares diferències. Trias s'ha referit a la trobada que ha mantingut amb Colau en una piulada a Twitter.

 

 

Així mateix, els dos candidats han coincidit que, malgrat les discrepàncies, cal mantenir una relació de diàleg i respecte personal. Finalment, també han compartit la seva voluntat que a les pròximes eleccions municipals hi hagi un debat constructiu en què la ciutat i el seu futur siguin protagonistes del debat públic.

xavier trias ada colau foto junts 2
Xavier Trias i Ada Colau han dinat plegats al restaurant El Racó d'en Cesc / Foto: Junts

El to de cordialitat també ha estat destacat per Colau, que en un apunt a Telegram ha assegurat que la trobada “ha sigut molt cordial i hem pogut constatar que defensem projectes i models de ciutat diferents”. “Tots dos hem coincidit que, malgrat les discrepàncies, volem mantenir una relació de diàleg i respecte personal”, ha continuat l’alcaldessa, que comparteix amb Trias la voluntat que “a les pròximes eleccions municipals hi hagi un debat constructiu en què la ciutat i el seu futur siguin protagonistes del debat públic”. L’alcaldessa ha insistit que és molt important que el debat de les properes municipals “sigui constructiu, sobre propostes concretes i respectuós, perquè la gent està molt cansada d’associar la política a la baralla i la confrontació”. 

 

Cal recordar que Xavier Trias, en una de les primeres declaracions un cop proclamat candidat de Junts per Catalunya a l’alcaldia de Barcelona, va marcar distàncies amb Colau i va assegurar que “mai de la vida” facilitaria que l’actual alcaldessa pogués repetir mandat si depenia dels seus vots, una afirmació que va causar perplexitat en Colau, tot i que és notori que Junts per Catalunya i Barcelona en Comú representen punts de vista diametralment diferents respecte a com s’ha de governar Barcelona.