Manifestar-se per exigir el dret al descans al crit de “volem dormir” no és més que una altra mostra de l’afartament dels veïns de Barcelona davant la gestió del govern municipal i de la seva alcaldessa, Ada Colau, que darrerament veu com amb periodicitat setmanal, en un punt o altre de la ciutat, s’organitzen concentracions en contra seu. Aquest dimecres ha estat al rovell de l’ou de la ciutat, a la plaça de Sant Jaume i davant la Casa Gran, on un centenar de veïns del districte de Ciutat Vella s’ha aplegat per exigir que l’ajuntament i la Guàrdia Urbana els concedeixi un dret fonamental, el de poder dormir per les nits.

I és que, tal i com va quedar fixat en un manifest fet públic la setmana passada per la Federació d'Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) i llegit en aquesta concentració, el veïnat de Ciutat Vella diu prou a una situació de "sorolls nocturns fins a altes hores de la matinada, increment de terrasses ocupant voreres i carrers, circulació incontrolada d'enginys per qualsevol lloc produint sorolls molestos a qualsevol hora, botellons i festes pels carrers i places fins a altes hores de la matinada", un cúmul de circumstàncies que converteix els seus "portals i carrers en urinaris públics".

 

“Els veïns fem nosa”

Segons el mateix manifest, els ciutadans lamenten que “en les últimes setmanes s'ha vist augmentar un ús massiu, incontrolat, incívic i cada cop més privatitzant de l'espai públic", ja que "tot això perjudica greument la convivència i degrada progressivament els nostres barris", que s’han convertit en un "parc temàtic de la festa i de l'oci, un reclam turístic per fer qualsevol cosa amb la major de les impunitats". "Sembla que les veïnes i veïns fem nosa per dur a terme tot això, i així ens veiem progressivament expulsats", s’han lamentat.

manifestacion colau Miquel Muñoz

Pancartes de la concentració a favor del descans i en contra del soroll / Miquel Muñoz

La manifestació, que ha inclòs un mosaic fet amb llaunes de cervesa buides just davant la porta de l’Ajuntament amb el lema ‘Dret al descans’ s’ha dirigit, un cop feta la lectura del manifest, cap a la comissaria de la Guàrdia Urbana a la Rambla, on han fet lliurament del manifest. Tant a la plaça de Sant Jaume com en el camí s’han repetit els crits de ‘Volem dormir’ , ‘Dret al descans’ i un de força habitual, ‘Fora Colau’.

manifestación colau - Miquel Muñoz

La manifestació ha baixat pel carrer Ferran cap a la comissaria de la Guàrdia Urbana / Miquel Muñoz

L’alcaldessa, que aquest dimecres era a Glasgow on ha pregonat l’èxit del model superilla dins la lluita contra el canvi climàtic en el marc de la cimera COP-26, no haurà pogut escoltar els crits dels veïns, però de ben segur que ja compta que a peu de la plaça de Sant Jaume la seva gestió no és tan valorada com a la cimera.

 

Imatge principal: Lectura del manifest davant la porta de l'ajuntament / Miquel Muñoz

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat