El mural de Leo Messi vestit com un sant i alçant la Copa del Món, obra que l'artista urbà Tvboy va fer com a homenatge al futbolista argentí aquest dijous, ha estat vandalitzada en tan sols 24 hores. El mural, situat a la cruïlla del passeig de Gràcia amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, ha aparegut amb la cara de Messi esborrada, i també la de Diego Armando Maradona, que apareixia en una medalla que penjava del coll de Messi. La resta de l'obra, que l'artista italià va titular "Sant Lionel", s'ha mantingut intacta, de forma que encara es pot veure la figura del davanter argentí, que porta la samarreta albiceleste amb les tres estrelles, que marquen que la selecció argentina ha guanyat tres mundials; una túnica blava, i una pilota als peus. 

Els altres murals de Leo Messi a Barcelona

Tvboy va publicar l'obra a les seves xarxes socials dijous al matí, quatre dies després que l'Argentina guanyés a França als penals en una final històrica del Mundial de Qatar. "Guanya Argentina, guanya el sud del món!", va publicar l'artista de Palerm a Twitter per mostrar la seva última creació. Però el dibuix ha durat ben poc, i aquest divendres ja l'han destrossat. L'artista encara no ha fet cap comentari sobre la destrossa als seus perfils, però aquest no és ni de bon tros la primera obra que veu vandalitzada a la ciutat. De fet, l'última que van destruir va ser una on també apareixia Leo Messi, però aquest cop compartia llenç amb el seu rival francès al Mundial i company al París Saint-Germain (PSG), Kilian Mbappé. Tots dos apareixen fent-se un petó als llavis i vestits amb la samarreta dels seus respectius països. A més, porten el braçalet 'One Love', que alguns dels participants en el Mundial de Qatar van voler dur per reivindicar els drets LGTBI en un mundial envoltat de polèmica per la manca de respecte als drets humans, però que la FIFA va acabar prohibint. Tvboy la va fer un dia abans de la final del Mundial i la va acompanyar a les xarxes amb el missatge "Que l'amor guanyi per sobre de tot!"

L'artista urbà sovint fa servir els seus dibuixos per fer reivindicacions polítiques i socials o ridiculitzar persones poderoses, com ara el rei Joan Carles I, però també per homenatjar personatges per les seves fites o lluites personals. A aquest respecte, el futbol en general i Maradona i Messi, en particular, han estat protagonistes de diverses de les seves obres. El 2018 ja va vestir a Messi de sant, però en aquella ocasió amb els colors blaugrana. També el va pintar el 2019 fent-se un petó, però amb un altre rival, el jugador que llavors estava al Reial Madrid, Cristiano Ronaldo. Més tard, quan es va fer efectiu que marxava del Barça, va caracteritzar-lo com el Che Guevara en un dibuix a la plaça Catalunya acompanyat pel missatge "a reveure, comandant". A Maradona també el va acomiadar després de la seva mort amb un dibuix a Nàpols vestit també com un sant. A Messi el va tornar a dibuixar l'abril de 2021, aprofitant Sant Jordi, i aquest cop en una imatge en la qual l'abraça Joan Laporta. A Maradona, li va fer un gran mural al barri de Gràcia del seu bust amb l'escrit D10S al darrere. Aquell també va ser vandalitzat i posteriorment l'artista va decidir tapar-lo i fer-li un homenatge a la jugadora del Barça, Alexia Putellas.