Els veïns dels Tres Turons denuncien que el turisme de borratxera s'ha desplaçat dels búnquers del Carmel, ara tancats a les nits com a mesura de l'Ajuntament de Barcelona per evitar la massificació, cap a la Muntanya Pelada. Veïns dels baris de Vallcarca, La Salut i el Carmel s'han manifestat aquest dissabte per reclamar mesures contra la massificació turística i han criticat el tancament dels búnquers del Carmel, ja que asseguren que "no és una solució", perquè "el turisme de borratxera s'està desplaçant" cap a altres llocs propers. Els portaveus del Consell Veïnal del Turó de la Rovira sostenen que els turistes els estan "fent fora" i exigeixen a l'administració municipal "polítiques reals" per revertir la situació. 

Els turistes es desplacen i ocupen la Muntanya Pelada

Els veïns de la zona dels Tres Turons de Barcelona, al districte d'Horta-Guinardó, alerten que el turisme de borratxera que arriba a les nits i pel qual l'Ajuntament de Barcelona s'ha vist obligat a tancar els búnquers del Carmel, al Turó de la Rovira, s'ha desplaçat a la zona propera del Turó del Carmel, també conegut com la Muntanya Pelada pel seu cim sense vegetació. La Muntanya Pelada, que en el vessant sud té el Parc Güell i en la nord el parc del Carmel, és una zona tradicionalment visitada per excursionistes i runners que amb la massificació turística està experimentant una degradació mediambiental progressiva, segons denuncien els veïns. 

Il·lustració de l'Auca del Senyor Esteve (1907) amb una menció a la muntanya pelada
Il·lustració de l'Auca del Senyor Esteve (1907) amb una menció a la Muntanya Pelada

Els veïns marxen contra la massificació turística al barri

Veïns dels barcelonins barris de Vallcarca, La Salut i el Carmel s'han manifestat aquest dissabte per reclamar mesures contra la massificació turística a la zona dels Tres Turons, a on es concentren multitud de visitants per fer botellada a les nits. Els manifestants han sortit de diferents punts i han confluït a l'accés principal del Parc Güell, sota la mirada encuriosida de desenes de turistes que feien cua per entrar al recinte, i posteriorment s'han desplaçat a la plaça Sanllehí, a on ha finalitzat la concentració. Els habitants locals, que han cridat consignes com "Turista enrere, això no és casa teva", "No ens robareu una muntanya més" o "Prou incivisme als nostres barris", han denunciat que la pressió turística a la zona s'està fent "insuportable" i exigeixen a l'ajuntament "polítiques reals per revertir-la". També han carregat contra "la impunitat" del turisme, perquè consideren que els estan obligant "a marxar" dels seus barris.

Veïns contra turistes tres turons carmel 2

Veïns de Tres Turons es manifesten aquest dissabte contra la massificació turística / Foto: ACN

El portaveu del Consell Veïnal del Turó de la Rovira, David Mar, ha denunciat que "s'està fent pressió als veïns perquè marxem" i ha afirmat que "no ho permetrem". Mar també ha lamentat que amb el tancament dels búnquers del Carmel "ni desapareixeran ni canviaran els hàbits" dels turistes. Considera que la mesura presa per l'Ajuntament de Barcelona de tancar-los a partir de les 19:30 h, amb vigilància d'agents cívics i de la Guàrdia Urbana, no està donant solució al problema si l'únic que fa és propiciar que els turistes "s'escampin" per altres zones properes. El portaveu veïnal ha criticat l'administració municipal, a la qual retreu que està sent "passiva". 

Veïns contra turistes tres turons carmel

Veïns de Tres Turons es manifesten aquest dissabte contra la massificació turística / Foto: ACN

Els veïns, que pateixen cada dia com el transport públic a la zona està sempre "saturat" i com la circulació en vehicle privat es fa dificultosa per la quantitat de busos turístics, també han reclamat que s'habiliti una parada de taxis única per al Parc Güell i el Turó de la Rovira, de manera que només pugui accedir a aquests espais els taxis o VTC que portin veïns a casa seva.