El Comitè d’Empresa de betevé ha convocat una vaga parcial per als dies 23, 24, 25 i 29 de setembre. Les jornades triades per la vaga de la televisió pública de Barcelona coincideixen amb dates assenyalades a la ciutat com les celebracions de les festes de la Mercè i la del plenari municipal de l'Ajuntament del mes de setembre.

Segons ha avançat l'ACN, durant els horaris de vaga previstos s’han pactat serveis mínims que garanteixen l’emissió en directe del pregó de la Mercè el dijous 23 de setembre i la cobertura informativa del plenari municipal del dimecres 29 de setembre. Les protestes arriben després que la direcció anunciés un dur pla d'ajustaments i acomiadaments.

Així, la vaga parcial convocada afectarà part de la programació i emissió de continguts, especialment en directe. El dijous, 23 de setembre, hi haurà aturades de 18.00 hores a 01.00, tot i que a les 19.00 hi haurà la retransmissió en directe del pregó de la Mercè. El divendres i dissabte, 24 i 25 de setembre, també hi haurà el mateix horari de vaga i l'informatiu 'btv notícies vespre' tindrà una durada de 15 minuts i s’emetrà de 19.30 a 19.45 hores el divendres i de 20.00 a 20.15 hores el dissabte.

El dimecres, 29 de setembre, la vaga serà de 10.00 a 16.00 hores. Aquí, aquell dia, l'informatiu 'btv notícies migdia' tindrà una durada de 15 minuts i s’emetrà de 14.00 a 14.15 hores, i es garanteix la cobertura informativa sobre el plenari municipal previst aquest dia.

Conflicte obert

Treballadors i empresa mantenen un conflicte des de l’anunci, el passat juliol, de l’acomiadament de nou treballadors dins un "pla de xoc" per revertir una situació econòmica "crítica". En aquell moment, el director de la televisió de Barcelona, Sergi Vicente, va admetre que el canal tenia "un dèficit econòmic enorme, que no para de créixer" i que la situació és "crítica".

En un comunicat, Vicente va explicar que havia activat "un pla de xoc” per garantir un projecte sostenible i competitiu per a betevé i revertir una situació que els podria portar a la "fallida", que comportava entre altres mesures la decisió d'acomiadar nou persones d'una plantilla de 247 treballadors. "És una decisió dura i difícil per a un mitjà com el nostre, però, si no ho fèiem, les conseqüències en un futur és probable que siguin molt pitjors. Som conscients que és una decisió que fa mal", va reconèixer.

Massa salarial

En aquell moment, Vicente va explicar que la partida de personal havia passat de representar un 57,5% del pressupost l’any 2019 a un 74,8% l’any 2021, en especial a partir de la sentència que va donar la raó als treballadors per equiparar-los amb empleats públics de l'Ajuntament.

"Aquest 74% no ens deixa marge per fer televisió al nivell que necessitem i que se’ns exigeix”, va afegir.

 

Imatge principal: Redacció de betevé / betevé