En paral·lel al compromís adquirit fa uns dies per l’Ajuntament de Barcelona de tancar durant aquest mandat una solució que desencalli el conflicte per l’escalinata de la Sagrada Família, que podria suposar l’expropiació de centenars de veïns, l’obra del temple expiatori no només no s’ha aturat, sinó que ha assolit una nova fita constructiva. Des de la setmana passada que s’han començat a col·locar els panells que conformen l’onzè nivell dels dotze previstos per a la torre de Jesucrist, que ja s’alça a 139 metres d’altura sobre el nivell del carrer, un pas constructiu que implica que, des d’ara, la torre de Jesús ja és la més alta de la Sagrada Família.

➡️ El govern Collboni es compromet a resoldre aquest mandat el conflicte de la Sagrada Família

🧩 Trencaclosques final de la Sagrada Família: revelen tres projectes d’afectacions a veïns

Cal recordar que tot just el desembre passat, la torre de Jesús va culminar la col·locació del desè nivell, i es va enlairar fins als 135 metres d’altura, que l'igualaven amb les quatre torres dels evangelistes, però encara una mica per sota de la que fins ara ha estat la construcció més alta, la torre de la Mare de Déu, de 138 metres. Amb l’inici de l’onzè nivell del tronc central ja s’ha desfet l’empat amb les torres dels evangelistes i s’ha superat en un metre la de la Mare de Déu. D'aquesta manera, la torre de Jesús esdevé definitivament la més alta del temple.

Cal tenir en compte que la finalització de la torre de Jesús està prevista per al 2025 i la inauguració per a l’any següent, coincidint amb la commemoració del centenari de la mort d’Antoni Gaudí. La construcció va a molt bon ritme, ja que l’abril del 2023 es va col·locar el novè nivell i el desembre, el desè. Ara les previsions són tancar el 2024 amb el dotzè nivell ja instal·lat, de manera que només quedarà per col·locar, al llarg del 2025, la monumental creu que ha de coronar la torre i que elevarà el temple als 172,5 metres d’altura, la construcció més alta de Barcelona després de la Torre de Collserola.

Per poder-ho fer, la Junta Constructora ha hagut de substituir la grua que ha permès elevar les torres de la Mare de Déu i dels evangelistes i els deu primers nivells de la torre de Jesús per una de més alta, que té una una ploma que arriba als 203 metres d’altura i que ha permès col·locar aquest nou nivell de la torre de Jesucrist i mantenir la previsió d’enllestir la torre a curt termini, tot i que per a la finalització completa del temple es preveuen encara uns deu anys més de treball.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!