635917676133738537w

La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i els representants dels treballadors del Metro estan convocats aquest vespre a partir de quarts de nou a la conselleria de Treball amb la intenció de continuar negociant una sortida al conflicte laboral.

En l’horitzó, la possibilitat d’arribar a un acord aquest dilluns mateix o dimarts, i així evitar la segona jornada de vaga convocada per a dimecres. La reunió s’ha notificat poc després que els representants dels vaguistes han expressat la seva intenció de presentar una nova proposta.

Amb aquesta nova trobada, les dues parts posaran sobre la taula els seus posicionaments, que giren a l’entorn de diverses millores en el conveni col·lectiu, després d’una primera jornada de vaga que ha transcorregut amb una certa normalitat a la xarxa subterrània però que ha provocat un enfrontament entre l’Ajuntament i l’organització de l’MWC, indignada amb el fet que no s’hagi pogut evitar la vaga.

Val a dir que els equips negociadors ja van mantenir durant tot el cap de setmana diverses sessions de treball sense arribar a cap acord, malgrat la intervenció directa de l’equip de govern municipal, amb l’alcaldessa Ada Colau considerant que la vaga era “desproporcionada”, i la regidora de mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, recordant els sous que cobren els treballadors del Metro.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat