Aquest dijous l’actualitat informativa a Barcelona se centra en la polèmica pel soroll i la contaminació acústica que treu hores de son i de descans als veïns i que ja ha estat motiu de repetides queixes per part de la ciutadania. Si aquest mateix vespre hi ha convocada una manifestació a la plaça de Sant Jaume en contra de la contaminació acústica mentre el mateix ajuntament ha anunciat que ja ha completat la instal·lació de sonòmetres en les zones amb més problemàtica, en la mateixa jornada, l’associació Stop Concerts, crítica amb la contaminació generada per festivals com el Primavera Sound, ha anunciat la presentació de denúncies contra tres membres del govern municipal.

En concret, la plataforma, conjuntament amb el Moviment Diagonal Mar, ha interposat demanda per l'alta contaminació acústica que es pateix reiteradament a l’entorn dels habitatges propers al parc del Fòrum de Barcelona -on els passats dos caps de setmana s’ha celebrat el festival musical Primavera Sound- contra el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni i el regidor de Cultura, Jordi Martí Grau. Per mitjà d’un comunicat, les dues entitats han informat que aquest dijous al matí s’ha entrat al registre general del Jutjat de Guàrdia de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, de la corresponent denúncia penal.

Escudé ha estat denunciat com a màxim responsable de l’adjudicació de les autoritzacions per als festivals musicals que se celebren al Parc del Fòrum, mentre que Collboni ha estat denunciat en qualitat de president de l’empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (BSM), gestora dels espais del Parc del Fòrum. Pel que fa a Martí Grau, se l’ha denunciat en tant que és president de l’Institut de Cultura (ICUB), entitat pública encarregada de programar diversos esdeveniments a Barcelona, entre els quals els que afecten el Parc del Fòrum. 

"Molèsties per soroll"

Segons el comunicat, la decisió de denunciar ha arribat “després d’haver mantingut en múltiples ocasions, al llarg dels anys, reunions amb responsables de l’Ajuntament i promotors d’esdeveniments musicals, advertint-los de les contínues molèsties per soroll que ocasionen els concerts a l’aire lliure, al Parc del Fòrum, i de no haver obtingut cap resposta a les reiterades queixes, ens hem vist obligats a demanar empara a la justícia perquè sigui aquesta qui valori la demanda presentada”. A més, les dues entitats denunciants han assenyalat que properament iniciaran una campanya divulgativa entre entitats de barris, comunitats veïnals i comerços tradicionals per mirar de sumar-los a les seves reivindicacions.