En els últims dies, ha corregut pels grups de Whatsapp un missatge que feia referència a un pis del barri d'Horta de Barcelona on hi hauria empadronats fins a 1.600 persones d'origen magrebí. Segons el missatge, aquests estaven registrats a la mateixa casa per cobrar ajudes per a persones vulnerables i votar a l'actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau a les pròximes eleccions municipals, el 28 de maig. A més, asseguraven que la Guàrdia Civil havia entrat al pis en qüestió i només hi havien trobat cinc dels 1.595 empadronats, entre altres detalls. Aquesta informació, tal com ha publicat Verificat, una pàgina web per desmentir notícies falses, és errònia i Marc Serra, regidor dels comuns a l'Ajuntament de Barcelona ha volgut compartir aquesta comprovació per aclarir tots els rumors.

Els magrebins no poden votar sense nacionalitat espanyola  

"Aquest missatge circula per Whatsapp i altres xarxes socials. No només és fals, sinó que qüestiona el sistema democràtic acusant de frau electoral, i ataca les persones migrades. Respon a una estratègia de Fake News i desinformació global i organitzada que ha arribat a Barcelona", ha denunciat el regidor a les xarxes, davant els missatges que s'han anat escampant els últims dies en referència a aquest pis d'Horta. Tal com remarca Serra, aquest missatge planteja un possible frau electoral, ja que en el text es pot llegir: "Si la Colau guanya les properes eleccions municipals ja podreu començar a pensar d'on han sortit els vots si ningú atura aquesta bogeria i s'investiga aquest afer com Déu mana". 

Tal com han pogut comprovar des de Verificat, la Guàrdia Civil no ha entrat a cap pis amb 1.600 persones empadronades, tal com assegurava el missatge viral i el regidor assegura que des de l'Ajuntament han comprovat que a la ciutat no hi ha cap domicili amb aquesta xifra tan desproporcionada de persones empadronades. El màxim detectat és una casa sense divisió horitzontal amb 34 persones inscrites, segons el polític. 

Davant el rumor que les persones que estan empadronades a aquest pis inexistent ho fan per votar a Ada Colau, Marc Serra ha volgut aclarir que això no és possible, ja que els magrebins no tenen permès participar a les eleccions encara que faci anys que viuen a la ciutat. Només ho poden fer aquells que tenen nacionalitat espanyola, i per tant els magrebins als quals feia referència al missatge queden exclosos del cens electoral.

Colau nega haver canviat el sentit del carrer on viu  

En aquest cas ha estat el regidor dels comuns de Sants Montjuïc qui ha sortit a defensar que la notícia era falsa, davant les acusacions cap a la candidata de Barcelona en Comú a les eleccions del març. Però a vegades, és la mateixa Ada Colau qui utilitza les seves xarxes socials per desmentir notícies. Aquesta mateixa setmana, ha respost a un comentari a un vídeo seu de TikTok en que l'acusaven d'haver canviat el sentit del trànsit al seu carrer per comoditat. "Això fa pudor de poder i influències", es pot llegir al comentari. L'alcaldessa de Barcelona l'ha respost amb un vídeo deixant clar que això és mentida, ja que el carrer Còrsega, on viu, segueix tenint el mateix sentit des de fa anys.