Et ve de gust una bona orxata? Segur que coneixes moltes orxateries de Barcelona, així que en aquest article ens centrarem en gelateries i orxateries de qualitat que segurament desconeixes (i si les coneixes, ets tot un amant de l'orxata!). Fins i tot ens n'hem anat una miqueta més lluny de la ciutat per trobar-te orxateries una mica ocultes! Quina és la millor orxata de Barcelona i rodalies? Controla la teva llengua perquè, en aquest article de la Gandula, la secció estiuenca d'ElNacional.cat, el difícil és que no t'envaeixi la set.

🍨 Els 7 millors gelats de Barcelona per aquest estiu 2022

1. Brina: orxata casolana "de 10"

Brina Còrsega (C/ Còrsega 245) és una gelateria italiana especialitzada en l'elaboració artesanal de granissats, sorbets, cremes... i, sí, orxata valenciana. És l'orxateria de Barcelona de referència per a molts veïns, gràcies a detallets com l'excel·lent atenció al client, la possibilitat de prendre l'orxata (o el gelat, el cafè...) tant fora com dins del local...

Una bona prova del seu èxit són les ressenyes positives que es poden trobar a la fitxa de l'orxateria a Google Maps; "Gelats i orxates de 10" "L'orxata casolana és superbona", "Porto venint a aquesta gelateria des que era petita, els seus gelats, orxates, granissats... són deliciosos. Sempre torno i sempre tornaré". Tornaràs tu també?

Brina
Brina / Foto: Google

2. Orxateria Verdú: més de 40 anys d'orxata de qualitat

Una de les orxateries més longeves de Barcelona. Aquest local petit, però acollidor, es troba a Bruc 126. Té més de 40 anys d'història, més de 4 dècades oferint orxata casolana (i gelats de la Xixonenca) de gran qualitat. Tingues en compte que obre cada any només d'abril a octubre.

Les ressenyes de les seves clientes recollides a la seva pàgina oficial segurament et donaran ganes de provar la seva orxata com més aviat millor: "Quan era petit, el meu pare sempre em portava orxata d'aquí i ara, encara que visc una mica més lluny, és l'única orxateria a la qual vaig", "Tenen de tot: orxata normal, sense sucre, llet merengada... el personal et pot assessorar en tot moment per ajudar-te a descobrir què t'aniria bé"...

Verdu
Orxateria Verdú / Foto: Verdú

3. Bodevici: orxates ecològiques de vici

Es poden assaborir les postres típicament d'estiu sense atemptar contra la teva salut? Sí que es pot, i prova d'això és Bodevici, gelateria i orxateria de Barcelona amb un menú ecològic, vegà i amb preus sucosament ajustats i assequibles per als temps que corren. Es troba al Carrer Torrijos 21.

Atenció, hi ha un 99,9% de possibilitats que aquesta ressenya de Bodevici et faci bavejar i provoqui una revolta al teu estómac: "L'orxata sense sucre és saborosa, suau... està boníssima! Molt refrescant. I si el que vols és un gelat, tots són vegans, sense llet i sense gluten però amb sabors sorprenents." I, com a bonus track, aquí tens aquesta crítica d'un excínic: "Em van parlar molt bé de la seva orxata, així que vaig ser per comprovar si era veritat el que em deien. No em va defraudar per a res".

Bodevici
Bodevici / Foto: Google

4. Orxateria Neva Tallers: un secret deliciós a les Rambles

Et consideres un amant de la bona orxata i desconeixies de l'existència d'aquesta orxateria de Barcelona? No ets l'únic! Està una mica amagada a Tallers (número 49 per ser més exactes), però tot observador que l'ha trobat i ha provat la seva orxata acaba traient la mateixa conclusió: espectacular.

"Un missatge per a tots els orxaters", comença una ressenya a Google Maps, "Si proves l'orxata de Calle Tallers estic 100% segur que tornaràs de nou. Està saborosa i a més té poc sucre". La resta de crítiques reiteren que val més que passis per allà la pròxima vegada que recorris les Rambles de Barcelona i t'envaeixi la set estiuenca.

Orxateria Neva
Orxateria Neva / Foto: Google

5. Orxata Montserrat: imprescindible si ets de l'Hospitalet

Orxata Montserrat
Orxata Montserrat / Foto: Google

Quan es parla d'orxateries, és normal pensar en opcions dins de Barcelona. Però què hi ha de les ciutats veïnes com l'Hospitalet del Llobretat? Si vius allà, o ben aviat fas una visita, deixa't caure per Orxata Montserrat, al Carrer Farnés 4, per descobrir per què tanta gent parla excel·lències sobre ella.

Encara no has quedat convençut? Vet aquí algunes de les ressenyes d'aquesta orxateria a Google Maps: "Sempre està plena, i això em cridava l'atenció. Un dia vaig anar a provar la seva orxata i ja s'ha convertit en favorita", "Impressionant orxateria! Un producte de primeríssima qualitat. Sempre fresca i a un preu decent".