A partir d'aquest 1 de setembre de 2022, s'implantaran noves tarifes per als títols TMB T-Usual, T-Casual, T-Jove, T-FM/FN i T4. Aquesta rebaixa dels preus del transport públic de Barcelona durarà fins al 31 de desembre de 2022. A tall de resum, els preus de les targetes T-Usual, T-Jove, T-FM/FN i T-4 es reduiran en un 50 %, mentre que la rebaixa de la T-Casual serà del 30 %.

És important que no confonguis aquesta reducció de les tarifes de TMB, aprovades dimarts passat 26 de juliol pel Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), amb l'abonament gratuït de Rodalies Renfe, on la rebaixa efectuada ha estat del 100 %.

Abonaments Renfe gratis: així pots aconseguir i utilitzar els nous bitllets gratuïts

Així mateix, la forma d'obtenir els títols TMB rebaixats no tenen res a veure amb el procés per sol·licitar els abonaments gratis de Renfe; en el cas de la T-Usual / Casual / Jove, és tan fàcil com comprar les targetes on ho fas sempre (a les màquines d'autovenda del metro de Barcelona, sense anar més lluny) a partir de l'1 de setembre. Ja està. No hi ha fiances ni condicions específiques addicionals. Aclarit aquest punt, passem a detallar les noves tarifes del transport públic de Barcelona o TMB.

Nous preus dels títols de TMB (setembre-desembre 2022)

Com ja s'ha comentat a dalt, les tarifes TMB de la T-Usual (viatges il·limitats durant un mes), T-Jove (viatges il·limitats durant un trimestre per a persones menors de 25 anys), T-FM/FN (per a famílies nombroses o monoparental) i T-4 quedaran rebaixades a la meitat des de l'1 de setembre fins al 31 de desembre. Això significa que, per exemple, una T-Usual d'1 zona costarà 20 euros en lloc dels 40 habituals.

Hi ha una excepció sobre aquesta regla: la T-Casual, anteriorment coneguda com a T-10, que permet 10 viatges unipersonals, tindrà un preu reduït del 30% en lloc del 50%. Això significa que una T-Casual de 2 zones, per exemple, costarà 15,70 euros.

T'han confós els exemples? No pateixis. Pots donar un cop d'ull a com quedaran els preus d'aquests abonaments del transport públic més utilitzats (T-Casual, T-Usual i T-Jove) de Barcelona durant els pròxims 4 mesos en aquesta infografia. I és que una imatge sempre val més que 1.000 paraules.

t casual usual jove nous preus
Nous preus T-Usual, T-Jovei T-Casual 2022

Noves tarifes de TMB 2022: dubtes freqüents (i les seves respostes)

  • Fins quan són vàlids els títols adquirits durant la rebaixa?: Tots els títols comprats durant el 2022, rebaixats o no, seran vàlids fins al 15 de gener de 2023. Les excepcions amb la T-16 i la T-verda, que tenen la seva pròpia caducitat.
  • Es poden bescanviar els títols comprats entre l'1 de gener i el 31 d'agost de 2022? S'obrirà període de devolucions?: No. Tots els abonaments i targetes de TMB comprats abans de l'1 de setembre no es podran bescanviar durant el període de rebaixes per títols a preu reduït. Tampoc no es permetran devolucions de diners. L'única excepció és si no has validat el títol en qüestió ni una sola vegada. En aquest cas podràs bescanviar-lo entre l'1 de gener i el 31 de març de 2023, abonant la possible diferència de preu.
  • Són compatibles aquestes rebaixes amb la T-mobilitat (tant app com targeta física)?: Sí. Les noves tarifes del transport públic de Barcelona comentades durant aquest article també s'aplicaran, a partir de l'1 de setembre de 2022, tant en l'aplicació T-mobilitat com a la targeta física.