Recollir de manera actualitzada totes les pistes, camins i caminois -altrament dits corriols- de Collserola, aquest és el repte que acompleix el nou mapa guia editat pel Parc Natural de la Serra de Collserola i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que incorpora informacions de tota mena, en especial pel que fa als accessos des dels nou municipis que l’envolten, prioritàriament en transport públic, i detalla els 400 quilòmetres d’espais per on poder caminar, passejar, fer esport o gaudir del temps de lleure.  

 

Aquesta publicació, a més, incorpora tota la informació necessària per a la descoberta del parc natural, com ara itineraris senyalitzats, àrees de lleure i miradors, així com la normativa i les pràctiques recomanades durant la visita, donant importància a l’espai natural i els beneficis que aporta a tota la ciutadania que hi viu o el visita.  

Segons ha informat l’AMB, aquesta nova publicació és una invitació a gaudir del Parc Natural de la Serra Collserola responsablement i a recórrer-lo, de dalt a baix, gaudint dels beneficis que ens aporta el contacte directe amb la natura. 

Ordenar l’ús del parc

El nou mapa cartografia la xarxa dinàmica d’ús públic que preveu el nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), aprovat a principis del 2021. Aquest pla té l’objectiu d’ordenar l’ús del parc, que es concentra en els espais menys sensibles i, per tant, es compatibilitza amb la conservació de l’espai. 

Al mapa hi trobareu una extensa xarxa de pistes, camins i corriols, de vora 400 km, que permeten descobrir el patrimoni natural i cultural d’aquest espai natural protegit. Promou l’accés al parc des dels nou municipis del seu voltant i hi prioritza l’accés amb transport públic. Es complementa, a més, amb el recull d’equipaments i serveis disponibles per a la visita. 

La part interior vol servir per destacar els beneficis ambientals d’aquest parc natural, recollits amb una il·lustració infogràfica. S’acompanya del recull de normatives i bones pràctiques durant la visita. El mapa està disponible en format paper als centres del Parc i també en línia.  

8.000 hectàrees d’espai preservat

La serra de Collserola és un massís proper, familiar i valuós per a la població de l’àrea metropolitana de Barcelona, i forma part de tres comarques: el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès. Són nou les poblacions que tenen part del seu terme municipal dins l’àmbit de la serra: Barcelona, Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Sant Cugat del Vallès, el Papiol, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat i tot plegat compta amb més de 8.000 hectàrees d’espai natural preservat.