La candidata del PDeCAT a l'Alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha carregat aquest dimarts contra l'alcaldessa, Ada Colau, perquè considera que la seva "equidistància és massa freqüent i massa dolorosa", referint-se a la seva actitud en relació al procés independentista.

"La capital del país no pot ser equidistant respecte a la repressió que pateix Catalunya", ha reclamat en un acte celebrat al districte de Sants-Montjuïc, que s'emmarca en els actes territorials que celebrarà en cada districte de la ciutat per presentar el seu projecte per a Barcelona.

Munté també ha sostingut que en aquests anys de mandat de Colau s'ha demostrat que "les seves proclames socials eren buides" i ha assegurat que, segons ella, el Govern municipal no té voluntat d'impulsar projectes importants per a la ciutat. En aquest sentit, ha reivindicat la gestió de l'exalcalde Xavier Trias i ha defensat que "la generació de llocs de treball i garantir sous dignes és la millor de les polítiques socials".

Així mateix, ha alertat que en les eleccions municipals del proper any hi haurà un escenari molt fragmentat de partits, per la qual cosa veu important l'unitat: "És molt important trencar esquemes. Separats no sumem més. És junts que podrem guanyar en llibertat, en progrés, en oportunitats".