La gran transformació en marxa de l’estació de Sants de Barcelona, que preveu l’ampliació dels vestíbuls, l’obertura de nous accessos i la integració de les places dels Països Catalans i de Joan Peiró en àmplies zones per a vianants, començarà a ser una realitat a partir del mes de juliol, que és quan es produirà el principal canvi en mobilitat que preveu tota l’operació, el trasllat del pas del trànsit rodat del costat muntanya, és a dir, entre l’estació de tren i la d’autobusos, al costat mar, tocant al parc de l’Espanya Industrial. Es tracta d’una intervenció prevista des que es va presentar el nou projecte i necessària per poder permetre a ADIF escometre les obres d’ampliació de l’estació.

Segons ha indicat aquest dimecres el director dels serveis de mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Adrià Gomila, es tracta d’un “canvi viari significatiu” que s’implementarà el pròxim juliol pel qual, “els vehicles que avui circulen en els dos sentits de la marxa per la banda muntanya passaran a circular per la banda mar de l’estació”. Amb aquest canvi quedarà fixada de manera gairebé definitiva la futura mobilitat de tot el sector, tot i que de moment encara hi haurà un romanent de cotxes que podrà circular pel costat muntanya, en concret aquells que passin per l’estació de Sants amb la intenció d’encotxar i desencotxar viatgers.

 

De fet, el canvi en el vial principal també suposarà un canvi en la zona de desencotxament -normalment la més caòtica pel que fa a circulació en aquest àmbit- ja que fins ara, tant els vehicles particulars com taxis i autobusos circulaven en sentit muntanya-mar pels vials entre l’estació i la plaça dels Països Catalans i ara ho faran en sentit invers, és a dir, mar-muntanya. A més, per dur a terme aquest canvi s’han estat fent obres a tot l’entorn, entre els quals intervencions per encarrilar els vehicles procedents de les avingudes Josep Tarradellas i Roma, que fins ara eren orientats cap al lateral muntanya de l’estació i ara seran dirigits cap al costat mar.

Així, un cop s'efectuï el canvi, tot el trànsit procedent del carrer Numància i les avingudes Josep Tarradellas i Roma en sentit Llobregat quedarà redirigit cap al nou vial mar, mentre que el trànsit procedent del passeig de Sant Antoni i el carrer Vallespir, en sentit Besòs, també utilitzarà aquesta nova calçada entre l’estació i el parc de l’Espanya Industrial. En aquest nou vial la circulació discorrerà en tots dos sentits, en una secció de carril de circulació i carril bus per banda. Així mateix, els vehicles procedents del carrer de Numància que agafin el carrer Viriat en sentit Llobregat estaran obligats a girar cap al carrer de Dolors Batlle.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!