El president de Barcelona pel Canvi, l'exprimer ministre francès Manuel Valls, ha anunciat en una entrevista a Betevé que no es tornarà a presentar a les eleccions a l'alcaldia el 2023. Valls ha defensat "reinvetar" una formació que té, en "certa manera", data de caducitat, perquè es va idear per al mandat actual.

En tot cas ha volgut deixar clar que Barcelona pel Canvi no era el seu "projecte personal" i que, tot i no ser-ne candidat, ajudarà "de forma política, pedagògica i intel·lectual" per concretar una proposta per a la capital catalana amb visió metropolitana. Valls ha declinat contestar si aquesta ajuda la farà des de dins del partit o des d'un altre, ni si d'aquí a dos anys preveu tornar a França.

Llum verda als pressupostos

En els quasi dos que porta Manuel Valls com a regidor a Barcelona, no ha destacat per la tasca al consistori, que podem definir com anecdòtica després de donar els vots necessaris a Ada Colau per investir-la com alcaldessa.

L'últim moviment de Valls a l'ajuntament barceloní va ser sumar-se a última hora, al pacte pels pressupostos de la ciutat d'aquest 2021. Tot i votar a favor, Valls ja va criticar la postura del PSC d'ERC, que també els va votar a favor, Barcelona pel Canvi va comentar que es tractava d'un moment "excepcional" i que calien uns pressupostos per ajudar la ciutat a sortir de la crisi de la pandèmia de la Covid-19.

Valls també va lamentar que el govern de Colau i Jaume Collboni jugués "a la petita política", en comptes "d’enviar als barcelonins un missatge d’unitat i de capacitat d’entesa, sense blocs i sense vetos, pensant només a donar suport a molts ciutadans que ho estan passant molt malament". "El tripartit municipal ha optat per actuar, una vegada més, en clau electoral", va sentenciar Valls. En el cas d’ERC, "Barcelona només els interessa si els ajuda en els seus deliris nacionalistes", va comentar l'exprimer ministre francès.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat