Les irregularitats del programa Amunt Persianes de l'Ajuntament de Barcelona ha acabat davant de l'Oficina Antifrau. La presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, ha presentat aquest divendres un escrit de denúncia davant de l'Oficina Antifrau per possibles irregularitats en la gestió del programa municipal de compra de locals. Artadi posa en coneixement de l'oficina les "presumptes irregularitats" i sol·licita que s'iniciïn les actuacions prèvies d'avaluació dels fets i es procedeixi a la seva investigació.

La denúncia del grup municipal de Junts per Catalunya posa especial èmfasi en el cas dels locals del carrer Doctor Nubiola i Espinós i del carrer Bruc 144. Segons l'escrit presentat, el del carrer Bruc és un local ofert a l'Ajuntament per part d'un conseller municipal de l'equip de govern. En concret, es tracta d’un semisoterrani que ha estat adquirit per un valor total de 244.863,45 euros, propietat, juntament amb un altre parent, de Max Cahner Picallo, conseller municipal de Barcelona en Comú al districte de Sarrià Sant-Gervasi. 

Locals amb activitat

Elsa Artadi ha explicat que quan es va publicar la llista dels locals que el govern volia comprar els van "saltar totes les alarmes", ja que alguns dels locals tenien activitat i no estaven buits. A més, també els va sorprendre que no tots eren en planta baixa. Concretament, de 16 locals del districte de les Corts, 14 no estaven buits i vuit no estaven en planta baixa "Nosaltres hem arribat fins a on hem pogut", ha conclòs la regidora de Junts, que ha remarcat que les irregularitats que han detectat des de la formació són "flagrants". "Tenim un govern municipal que ha anat mentint per tapar una situació escandalosa", ha afegit. 

El grup municipal de Junts va començar fa més de dos mesos a seguir el cas dels locals dels carrers Doctor Nubiola i Espinós, demanant explicacions al consistori. Des del districte de les Corts se’ls havia assegurat que els locals estaven buits i taxats, tot i que ara ja és conegut que n’hi ha catorze amb activitat econòmica legal i funcionant. En el seu moment Junts va denunciar que estaven patint mòbing immobiliari i havien rebut burofaxos perquè se’ls volia fer fora”.  Artadi va retreure al govern municipal que no se’ls hagués facilitat els expedients i els va acusar de mantenir “opacitat” en aquest cas.