El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, s’ha mostrat optimista de cara a les properes eleccions municipals, previstes per al 2023, i no només ha garantit que serà el candidat del PSC davant una eventual candidatura de Salvador Illa, sinó que s’ha mostrat confiat en la victòria: “Surto a guanyar, són les terceres eleccions a les que em presento. No només seré el candidat del PSC, seré el pròxim alcalde”.

Així ho ha afirmat Collboni en una entrevista publicada aquest dilluns per El Periódico on també ha defensat seguir treballant per a l’ampliació de l’aeroport del Prat: “Treballaré per a que hi hagi una ampliació de l’aeroport en cinc anys”. “Això no significa, com s’ha dit falsament, 20 milions de turistes més. Ser un node de connexió no significa ser destinació. Ni el sector hoteler diu que vulgui més quantitat de turistes”, ha afegit.

Desencontres amb Colau

De fet, davant el punt de vista de l’alcaldessa, Ada Colau, que sosté que l’ampliació amaga una operació immobiliària, Collboni ha manifestat el seu desencontre amb aquest parer: “Pregunteu-li a ella. No em consta que s’hagi planejat cap operació urbanística”.

A més, ha lamentat que el debat sobre l’ampliació s’hagi produït “d’una manera tan precipitada i abrupta, i amb idees preconcebudes, sense temps per estudiar pros i contres", tot afegint que ningú ha plantejat un model contaminant.

Amb tot, ha assegurat que la coalició amb BComú funciona bé, tot afirmant que “una de les virtuts de la nostra coalició és no fer de les nostres diferències un relat, com fan els nostres veïns de la plaça de sant Jaume”, en una clara referència a ERC i JxCat, socis al Govern de Catalunya. Malgrat tot, ara fa una setmana que van aflorar les desavinences davant el sistema de recollida de residus Porta a porta. 

Problemes de neteja

Sobre la situació de brutícia que ha viscut Barcelona els darrers mesos i que ha forçat a efectuar una despesa extraordinària de 70 milions d’euros amb caràcter d’urgència, Collboni ha assegurat que tot plegat s’ha originat a causa d’una “crisi de divuit mesos en què l’espai públic ha canviat la concepció i ús”.

“Que calia reforçar la neteja i el manteniment no només ho reconeixem sinó que hi actuem”, ha afegit Collboni, que també s’ha volgut referir a la convocatòria feta per la plataforma ‘Barcelona és imparable’, que es manifestarà el proper 21 d’octubre a la plaça de Sant Jaume, tot assegurant que “és respectable que entitats de la ciutat, amb manifiestos o com sigui, exposin les seves reivindicacions”.”Com a govern democràtic que som hem d’escoltar-les i atendre-les”, ha afirmat.

 

Imatge principal: El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni /ACN