L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'ha reunit aquesta setmana amb els veïns dels barris de Sant Martí, en una de les seves visites itinerants pels districtes de la ciutat. Durant l'acte, celebrat a la sala d'actes de la biblioteca Gabriel García Márquez, epicentre de la vida col·lectiva de la Verneda de Sant Martí, veïns del carrer Perú van mostrar el seu malestar amb l'alcaldessa, amb crits en contra de l'eliminació de places d'aparcament a causa de les obres de transformació de l'entorn d'una escola. En ser preguntada per aquesta qüestió, Colau va assegurar que ningú l'havia informat que estiguessin en risc cenetnars places d'aparcament de la zona i els residents presents van mostrar el seu descontentament amb la resposta, tot reclamant frenar aquestes obres. L'alcaldessa va intentar calmar els ànims, encara que sense èxit davant d'uns ciutadans enfurismats amb les polítiques de l'Ajuntament de Barcelona.

El malestar dels veïns del carrer Perú, al districte de Sant Martí,  es va fer evident durant aquesta trobada amb l'alcaldessa, després de conèixer que la pacificació al barri del Parc i la Llacuna del Poblenou impulsada per l'Ajuntament de Barcelona, concretament la transformació de l'entorn d'un escola, significarà un important descens de places d'aparcament a la zona. També es faran treballs al tram situat entre els carrers d'Almogàvers i de Sancho d'Àvila, i provocaran l'eliminació dels xamfrans a la cruïlla del carrer de Zamora amb Sancho Ávila. Totes aquestes modificacions es traduiran en una dràstica reducció d'estacionaments al carrer, que afectarà especialment les motocicletes. El projecte, en canvi, sí que inclou una parada de taxis i zones de càrrega i descàrrega.  

Trobades amb l'alcaldessa de Barcelona

Aquest acte al barri de Sant Martí s'ha celebrat en el marc de les 'Trobades de l'alcaldessa', creades el 2015 amb l'objectiu de reunir-se amb els veïns de Barcelona en un ambient distès per poder debatre sobre l'estat en què es troba la ciutat i, en concret, els diferents barris. En el cas de la trobada d'aquest dissabte, els ciutadans van mostrar inquietud, entre d'altres, per la mobilitat al barri, la configuració urbana dels espais públics i la seguretat. També van fer reivindicacions relacionades amb el transport públic, equipaments per a joves i la contaminació, segons recull la pàgina web de l'Ajuntament de Barcelona. 

Boicot a Colau

Ada Colau buscarà aquest 28 de maig continuar quatre anys més al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, en les eleccions municipals de 2023. Tanmateix, un grup d'activistes de la ciutat ha deixat clar que no li facilitaran la campanya electoral i, aquest mateix dissabte, ja han irromput en un acte de Colau a Nou Barris per reclamar la cessió de l'espai de l'antiga Escola Massana. Des d'allà, han insistit que no pararan fins a aconseguir-ho, fent una crida a un boicot electoral en contra de l'actual alcaldessa. "Comuns ho heu de tenir clar: o concessió o boicot", han anunciat a través de les xarxes socials.