La posada en marxa d’una nova fase de proves de la T-Mobilitat, ara oberta a tota la ciutadania, ha començat amb mal peu després que aquest dimarts, al segon dia de funcionament, s’hagin detectat errors en el sistema informàtic que en permetia el registre. Tal com ha confirmat el compte oficial d’aquesta nova targeta, dependent de l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM), l’error ha deixat al descobert dades dels usuaris.

De fet, des de dilluns que s’havia habilitat un sistema de registre que havia comportat certes incògnites per a l’usuari, com ara peticions d’adjuntar documents sense especificar quins o bé no aclarir prou bé que calia esperar a tenir una validació del sistema per seguir endavant. A consultes d’elNacional.cat, fonts d’ATM van recordar dimarts mateix que el web de registre estava en fase de proves i per tant era susceptible de millores a mesura que es recollissin experiències d’usuaris.

tuit atm

Amb tot, a quarts de deu del vespre, el compte oficial de Twitter de la T-Mobilitat, admetia que s’havia "detectat un error operatiu al web de la T-Mobilitat, en etapa de proves", i s’afegia que "l'errada" havia "permès durant temps limitat l’accés a dades no sensibles". En el mateix tuit s’anunciava que l’error havia estat "corregit de seguida i l’ATM obrirà un expedient informatiu a l'empresa responsable d'aquest desenvolupament web".

Queixes al llarg del dia

De fet, al llarg del dia d’ahir es van repetir en xarxes socials les queixes d’usuaris que no aconseguien resoldre el procés de registre, però a primera hora de la tarda, un usuari de Twitter va difondre per aquesta xarxa social que intentant accedir al seu registre havia aconseguit entrar com a administrador del sistema i per tant, havia tingut accés a les dades dels usuaris i capacitat per fer amb elles el que volgués, com ara “canviar tot el contingut de la web, afegir i esborrar usuaris”.

 

El mateix usuari va alertar a T-Mobilitat dels problemes del seu web, que va reaccionar informant de l’error, la seva solució i l’obertura d’expedient a l’empresa responsable.

Tanquen la web

Al voltant de dos quarts de deu de la nit, l'Autoritat del Transport Metropolità ha anunciat que tancaven temporalment l'accés al web de T-Mobilitat. La decisió s'ha adoptat amb l'Agència de Ciberseguretat per "poder fer una anàlisi exhaustiva per descartar qualsevol altra vulnerabilitat no detectada".

TUIT t mobilitat cierra web

Adéu a les targetes de cartró

La T-Mobilitat és el nou sistema de bitlletatge digital de la xarxa de transport públic de l’àrea de Barcelona, que permetrà dir adéu a les targetes de cartó. Des del 4 d’octubre que ha començat una nova fase de proves que s’obre a tota la ciutadania, després d'altres fases que van començar durant el Mobile World Congress i que van seguir durant l'estiu.

Segons va informar ATM dilluns, en la nova fase s’incorporen noves prestacions, com els canals digitals, el web T-Mobilitat, i les aplicacions T-Mobilitat i TMB APP. Tots aquests canals estan en fase de proves i susceptibles de millora, com s’ha pogut veure en les darreres hores.

 

Imatge principal: LA T-Mobilitat ha començat amb mal peu / ATM