El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha anunciat que la prova pilot de la T-Mobilitat es durà a terme durant els dies en què se celebri el Mobile World Congress (MWC) a Barcelona. D'aquesta forma, el nou bitllet dels Transports Metropolitans de Barcelona iniciarà les seves proves del 28 de juny a l'1 de juliol, que és quan tindrà lloc el Mobile.

Paral·lelament, el vicepresident Puigneró ha assegurat que "no hi ha excusa per a què no s'implementi en aquesta legislatura" aquesta nova targeta. La peculiaritat de la T-Mobilitat és que es preveu que el seu import sigui personalitzat, ja que es basaria en la distància feta i els viatges realitzats per l'usuari que la tingui. També funcionarà de tal forma que només caldrà apropar el bitllet al lector, de manera que funcionarà amb la tecnologia 'Contactless'.

 

En referència a dates concretes, Puigneró no ha definit un calendari específic per a la seva implementació perquè diu que s'ha de reunir amb el seu equip i que, en les properes setmanes, podrà donar "més detalls".

Barcelona suma 69 nous ecobusos

Les declaracions del vicepresident de la Generalitat s'han produït en el marc de la presentació dels nous 69 autobusos de TMB. 23 d'ells són 100% elèctrics, mentre que els 46 restants són híbrids (elèctrics i de gas natural comprimit). En total, la inversió que s'ha realitzat per incorporar aquests autobusos a la flota ascendeix als 40,8 milions d'euros.

nova flota barcelona acn

Imatge: Aquest és un dels nous models de busos 100% elèctrics de la flota de TMB. ACN.

A l'acte també hi han assistit l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la presidenta de TMB i també regidora de Mobilitat de Barcelona, Rosa Alarcón. Durant la presentació, Colau ha destacat la importància de tenir una flota "més ecològica, ràpida i eficient".

Amb aquests nous busos, es preveu que en els propers dies la línia H16 (Passeig Zona Franca - Fòrum / Campus Besòs) passi a tenir el 100% dels vehicles assignats d'emissió zero. D'aquesta manera, la H16, segons anuncia l'Ajuntament de Barcelona, serà la primera línia urbana d'autobusos a tot l'Estat espanyol que funcionarà íntegrament amb vehicles de propulsió elèctrica.

En els propers mesos, TMB preveu adquirir 210 nous autobusos ecològics i vol que a finals de 2024 la flota de vehicles estigui integrada únicament per vehicles elèctrics, híbrids i de gas natural comprimit.

 

Imatge principal: El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró; amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la presidenta de TMB, Rosa Alarcón i el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi. Europa Press.