El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha advertit aquest dissabte Jaume Collboni que la ciutadania "no perdonarà aquest espectacle" després que el socialista hagi estat investit nou alcalde de la ciutat amb els vots dels comuns i el PP. Maragall, que ha recordat que fa quatre anys ja va viure unes circumstàncies "massa semblants", quan un acord entre els comuns, PSC i Ciutadans va arrabassar-li l'alcaldia, ha assenyalat que aquesta investidura "no té res a veure amb Barcelona". "Ni tan sols té a veure amb dreta o esquerra, i encara menys amb independència. Està relacionat amb poder", ha assegurat durant la seva intervenció en el ple d'investidura. "Hem assistit a l'espectacle del poder actual, del poder prenent decisions per sobre de qualsevol decisió democràtica", ha afegit el republicà. 

🔴 Constitució dels ajuntaments a Catalunya i Barcelona, DIRECTE


El candidat d'ERC, que havia arribat a un acord amb Junts per un govern municipal a la capital catalana, ha assenyalat que avui només pensa "en Barcelona". "Avui tornem a viure un espectacle indigne per aquesta institució. Un acord contrari al que avui espera i vol la ciutat de Barcelona", ha subratllat. "Aquells que es diuen progressistes i transformadors avui neguen aquesta afirmació en nom del poder", ha afirmat, en referència al partit d'Ada Colau. En aquesta línia, el republicà ha destacat que els comuns han tornat a enviar "un missatge que tot s'hi val". "I aquesta no és una bona notícia per la ciutat".

Ernest Maragall també ha tingut unes paraules d'agraïment per a Xavier Trias, a qui ha donat les gràcies per prendre la iniciativa "com a guanyador de les eleccions". En aquest sentit, ha agraït les converses i negociacions que els han permès arribar "a un acord pensat exclusivament per Barcelona" i ha elogiat aquest pacte entre ERC i Junts, qualificant-lo de "coherent" per buscar un "canvi per Barcelona".  "Per mi política vol dir representar, governar, decidir i transformar. Quin és el contingut que avui ha permès a Collboni ser alcalde?", s'ha preguntat Maragall.

Un acord frustrat

La militància d'ERC ha avalat aquest matí aquest acord entre Maragall i Trias per investir el candidat de Junts alcalde de la ciutat, però un gir a última hora dels comuns ho ha canviat tot. A pesar de l'entesa dels republicans amb el partit de Jordi Turull i Laura Borràs, la formació d'Ada Colau ha anunciat que votaria el candidat del PSC, Jaume Collboni, sense entrar al nou govern municipal i resignant-se a formar part de l'oposició, la condició que havia imposat el Partit Popular de Daniel Sirera per votar a favor del socialista. Una decisió que ha permès complir amb el desig de Collboni, que aquesta tarda ha estat nomenat alcalde de Barcelona.