El Grup Municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona presentarà aquest dimecres al ple municipal una proposició per demanar que el Port de Barcelona cedeixi al consistori el sòl on s'hauria d'ubicar l'Hermitage. Així ho va anunciar ahir el president del grup d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall, en la conferència ‘L’alternativa per a Barcelona’, on va afirmar que "cal que la ciutat pugui decidir lliurement què es fa en aquest terreny".

En el seu balanç de l’equador del mandat, que va tenir lloc al MUHBA Oliva Artés del Poblenou, Maragall va admetre que la ubicació d’una franquícia del Museo Hermitage a la Nova Bocana del Port de Barcelona és una qüestió complexa i delicada amb una història "desafortunada i farcida d’errors" per part del govern municipal. Tot i convenir que es tracta d’un projecte privat legítim, ha explicat que ERC proposarà en el ple municipal d’aquest dimecres que "el sòl urbà del Port retorni a la ciutat i sigui la ciutat qui decideixi" sobre l’ús de la parcel·la, que ha qualificat de la millor de la ciutat.

Hermitage Barcelona 1 Render (c) Toyo Ito & Associates, Architects

Projecte de l'Hermitage a Barcelona / Toyo Ito & Associates, Architects

Així mateix, Ernest Maragall ha emplaçat a construir, amb ell o sense ell com a candidat, una "alternativa transformadora" tant als comuns i com als socialistes, la coalició de govern dels quals ha assegurat que "ha lliurat Barcelona a l'Estat i al mercat", està dividida "entre els que diuen decreixement i els que bussines-bussines" i no tenen la connexió amb la ciutadania dels republicans.

Per al cap de l'oposició a l'ajuntament, l'equador del mandat, la fi de la pandèmia i l'arribada d'un govern republicà a la Generalitat "que ha de formar part del projecte" marquen un "punt d'inflexió" perquè cal "prendre decisions de transformació".

“Caràcter polític del conflicte”

Respecte als indults, Maragall va assenyalar que era "una primera forma de reconèixer el caràcter polític del conflicte", si bé també va remarcar que ERC seguirà lluitant per l'amnistia i l'autodeterminació.

A l’acte hi van assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès; el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray; la secretaria general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta; la delgada del Govern a Madrid, Ester Capella; la exconsellera de Salut, Alba Vergès, i els regidors del grup municipal d’ERC a Barcelona, ​​entre d’altres.

 

Imatge principal: Ernest Maragall durant la conferència 'L'alternativa per a Barcelona' / Efe