Les entitats Lliga Internacional Contra el Racisme i l’Antisemitisme (LICRA) i B’nai B’rith Nahmànides Barcelona han registrat aquest dijous a l’Audiència Nacional una denúncia contra la dirigent del Front Popular per l’Alliberament de Palestina, PFLP, Leila Khaled, per la seva presència a Barcelona.

La dirigent palestina té previst ser a Barcelona el proper 14 de maig per pronunciar una conferència a la III edició de la Fira Literal Barcelona, un acte que compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

De fet, a banda de denunciar la presència de Khlaed a la capital catalana, aquestes entitats també denuncien el suport que ha rebut la dirigent palestina per part de l’ajuntament barceloní. Les entitats reclamen que es "compleixi la normativa antiterrorista europea que prohibeix les activitats de dirigents de la FPLP com Leila Khaled" i han sol·licitat que se li denegui el visat d'entrada. 

Des d’aquestes entitats també es denuncia que “mentre les comunitats jueves catalanes han de ser motiu d’especial protecció per part del Departament d’Interior atès el nivell d’alerta antiterrorista actual, una altra administració pública es dedica en paral·lel a fomentar, finançar i convidar els terroristes que ens han conduït al risc permanent amb el què hem de conviure les comunitats jueves a tot Europa”. Un cop presentada la denúncia, ambdues entitats han explicat que la seva feina "acaba aquí" i que ara és el jutge el què ha de fer "la seva feina". 

Aquest no és el primer cop que la presència de Leila Khaled a Barcelona topa amb la justícia. El 2008 l’Ajuntament de Barcelona ja va intentar convidar-la però l’Audiència Nacional ho va impedir. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat