El Gremi de Restauració de Barcelona ha reclamat mesures "immediates" per "socialitzar les pèrdues" del sector. A més, l'associació també ha demanat que es permeti ampliar les terrasses i l'aprovació d'exempcions fiscals.

Les mesures són per pal·liar els devastadors efectes del coronavirus en el sector de la restauració, amb molts bars i restaurants arribant en un moment crític. "Si no, la meitat dels restaurants de la ciutat poden morir", ha afirmat el president del gremi, Roger Pallarols, en declaracions a l'ACN. Pel portaveu dels restaurants de la capital catalana, fins a la fase 3 no es començarà a veure una obertura més generalitzada dels locals, i per això demana a les administracions públiques una reacció.

restaurant buit coronavirus EFE

EFE

En alguns casos, i en el context actual, el Gremi de Restauració afirma que fins i tot és millor mantenir els negocis tancats. "A vegades surt més a compte assumir les pèrdues vinculades a un tancament que no pas les pèrdues que suposa iniciar una activitat sense uns ingressos mínims que no estan garantits", apunta Pallarols. En aquest sentit, el president del gremi afirma que les obertures de negocis durant les fases 0, 1 i 2 del pla de desconfinament seran "molt graduals".

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.