Animar a colar-se al metro. Això és el que ha fet el community manager de Barcelona En Comú, Adrià Rodríguez Alòs-Moner, que ha penjat un polèmic tuit —ja esborrat— en què alertava que a l'estació de Tetuan hi havia dos homes de seguretat i quatre revisors, que ha donat molt de si a les xarxes socials. 

Ho ha fet a través de Twitter i de MeMetro, una aplicació mòbil que serveix per alertar-se entre ciutadans dels controls de seguretat a les estacions i facilitar-los així que s'hi puguin colar. Aquesta, però, no és la primera vegada que ho fa. 

De fet, segons els creadors d'aquesta app existeix el trastorn MeMetro, "un tipus de trastorn del funcionament de la memòria, durant el qual la persona afectada és incapaç de recordar que segons la normativa vigent dels transports metropolitans, ha de validar el títol de transport a l'entrada de les instal·lacions", segons s'hi pot llegir al seu web. 

Personalitats i usuaris han sortit en tromba a carregar contra el community del partit que governa el Consistori de la capital catalana. I és que 1.290.932 d'usuaris agafen el metro els dies de cada dia, segons dades de TMB del maig del 2016. El regidor i portaveu del Grup Demòcrata, Joaquim Forn, que s'ha lamentat que hi hagi "espavilats" que ajudin a incrementar el frau.

El diputat de JxSí Germà Bel no es creia que aquest tuit fos cert.

Fins i tot, la CGT —sindicat majoritari a TMB— ha volgut posar de manifest que el community diu coses "contra treballadors d'empreses que ells gestionen".

També el director de comunicació del Govern, Jaume Clotet, s'ha pronunciat sobre el tema. Clotet ha assegurat que "el cost anual de la gent que es cola a l'autobíú equival a la construcció i posada en marxa d'una escola bressol cada any".

Altres tuitaires també han carregat contra ell i alguns s'han qüestionat per què si el govern municipal no paga el metro, l'han de pagar els usuaris.

D'altres han utilitzat la campanya de TMB "Viatja amb karma" per fer evident la incoherència del community.

Els set dilluns consecutius de vaga —menys els dilluns festius—, i les nombroses convocatòries d'aturades que l'Ajuntament porta acumulades també han sortit en els comentaris enmig de la polèmica.

Alguns han preguntat a l'alcaldessa, Ada Colau, si poden dir que van de part seva en cas que els enganxin si s'han colat al metro.

Mentrestant, hi ha hagut qui s'ha queixat d'estar "mantenint revolucionaris de pandereta" com ell.

També hi ha hagut qui ha anat preguntant a Colau i Gerardo Pisarello si això és normal.

Finalment hi ha hagut qui ha ironitzat amb la situació demanant al community dels Mossos que avisi dels radars.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat