El Còmic Barcelona tanca aquest diumenge les portes amb èxit de públic. Després de dos anys d'edició en línia, el saló ha tornat a la presencialitat amb més de 110.000 assistents, una xifra similar al nombre de visitants que tenia en les edicions prepandèmiques (118.000 el 2019). El 40è saló Còmic Barcelona s'ha celebrat des del divendres fins a aquest diumenge en el recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. El retorn a la normalitat ha coincidit amb la commemoració del 40è aniversari, que s'ha celebrat amb un any de retard, amb una gran exposició que repassa la història dels 40 anys del saló, però també la història del còmic d'aquestes últimes quatre dècades. La directora del saló, Meritxell Puig, ha assegurat que estan "molt contents" del retorn i que en fan un "balanç molt positiu perquè ha tornat la gran festa del còmic" i ho ha fet amb "aires nous".

 

Molta presència familiar

Puig ha explicat que estan molt contents, ja que, en aquesta nova edició s'han vist "molts joves, moltes famílies i gent nova que ve a descobrir el món del còmic". La directora del saló ha relatat que estat "molt emocionats" davant la resposta de la gent perquè ha tornat "amb moltes ganes i il·lusió". "Tenim oferta per moltíssim públic, el del còmic, depenent del gènere, diversitat... hi ha molts temes i hem fet selecció i tot ha sigut un èxit: trobades amb autors, signatures, exposicions, xerrades", ha resumit tot afirmant que "tot ha sigut un èxit" i que no podria destacar res en particular. Sense voler desxifrar res, Meritxell Puig ha reconegut que estan treballant en coses de cara a la pròxima edició.  "Aquest any ens hem basat en autors nacionals perquè són els que han estat 40 anys i l'any vinent ja estem pensant en autors internacionals", ha avançat. 

Sobre els espais que han experimentat més èxit aquesta edició, Puig ha destacat que "en general tots els espais han estat bastant plens". "La part del Comic Kids, que és la dedicada als nens, ha estat sempre plena", cosa que ha celebrat la directora del certamen tot afegint que també ha tingut molta afluència la zona del Còmic Fantasy. L'organització ha destacat el programa variat d'aquest any amb diversitat de vinyetes, estils i procedències. El saló també ha acollit taules rodones, xerrades, entrevistes i classes magistrals a càrrec d'autors, divulgadors i editorials que han presentat les seves novetats.