El CatalanGate s’ha fet present al ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona, però infructuosament. Malgrat que aquesta mateixa setmana el consistori ha anunciat que presentarà denúncia per l’espionatge al que van ser sotmesos dos regidors, Ernest Maragall i Elsa Artadi, un cop s’ha conegut que el CNI va investigar les negociacions per conformar govern municipal després de les eleccions de maig del 2019, aquest divendres l’intent de Junts per Catalunya de sumar prou vots perquè el ple fes una “condemna enèrgica de l’espionatge a polítics independentistes de l’Ajuntament de Barcelona” només ha comptat amb el suport d’ERC, mentre que la resta de grups, inclòs el govern municipal, hi han votat en contra.

La proposta demanava la condemna “enèrgica” de l’espionatge a Maragall i Artadi -la qual ha mantingut la seva condició de regidora fins a la finalització del plenari d’aquest divendres, tot i que no ha assistit al ple- però també feia referència a altres aspectes, com ara “condemnar la creació de proves falses” contra Xavier Trias, “denunciar l’ànim d’incidir de manera il·legal en els resultats electorals o l’espionatge dels pactes postelectorals en les dues darreres eleccions municipals a la ciutat de Barcelona” i finalment, “demanar la desclassificació dels documents tant relatius a l’espionatge a membres del Plenari passats i presents de l’Ajuntament de Barcelona com dels documents relacionats amb l’imam Abdelbaki Es Satty”. 

De fet, la varietat de peticions han estat titllades de “batibull” pels grups que hi han votat en contra, malgrat que la nova presidenta del grup municipal de Junts, Neus Munté, ha defensat la proposta com una mostra de l’existència de les “sòrdides i pestilents clavegueres de l’Estat” i ha exigit “restablir l’honor de l’alcalde Trias”. Només ha comptat amb el suport d’ERC, que ha demanat una reacció de l’ajuntament davant dels atacs “d’unes clavegueres que ataquen l’independentisme”, segons afirmació d'Elisenda Alamany. 

“Què es pensen que fa el Mossad?”

Més enllà del suport independentista, la resta d’intervencions han estat molt crítiques amb la proposta. La presidenta del grup de Ciutadans, Luz Guilarte, s’hi ha referit com a ‘pataletaGate’, mentre que Josep Bou ha justificat l’espionatge: “Què es pensen que fa el Mossad israelià, l’MI britànic o la CIA dels Estats Units davant els que volen destruir el seu país?”, ha preguntat el president del grup municipal del PP, per advertir que “davant els que diuen ‘ho tornarem a fer’, la nació s’ha de defensar”. Tant el PSC com Barcelona en Comú han qüestionat l’oportunitat de presentar una proposta que barreja situacions “que no tenen res a veure”, com l’espionatge a l’alcalde Trias i les connexions de l’imam de Ripoll responsable dels atemptats del 17-A amb el CNI i han justificat així el seu vot contrari.