El tram de la Diagonal al seu pas pel barri del Fort Pienc (al districte de l’Eixample de Barcelona) presenta en alguns punts un important canvi de cota entre el costat muntanya i el costat mar. En un punt concret, al carrer dels Castillejos, aquest desnivell se salvava, abans de les obres del tramvia, amb unes escales de gairebé deu graons, però amb la reconversió i anivellament necessari per fer possible el pas del tramvia en la seva connexió entre les places de les Glòries i Verdaguer, el desnivell ha augmentat mentre que l’espai per posar-hi l’escala continua sent el mateix, de manera que s’havia previst posar-hi una escala molt més empinada.

El nou projecte, que ja està en obres, ha generat les crítiques dels veïns, que fins i tot han arribat a penjar pancartes als balcons on reclamaven una solució més amable, que inclogués una rampa o unes escales de més bon pujar, atès que es tracta d’un espai utilitzat per la gent gran del barri, la que més problemes de mobilitat arrossega. Segons ha avançat ‘Betevé’, la pressió veïnal ha portat a l’Ajuntament de Barcelona a aturar les obres de l’escala per estudiar un replantejament de l’àmbit de l’obra amb l’objectiu que el traçat final millori l’encreuament i faciliti els itineraris dels vianants.

Segons el mitjà citat, l’Associació de Veïns del Fort Pienc va criticar durament la construcció de l’escala costeruda i va demanar públicament la construcció d’un pas accessible, amb la proposta d’una rampa, amb un pendent en paral·lel al traçat de les vies. A més, els veïns han demanat que es replantegi la inclinació de la vorera mar de la Diagonal entre els carrers Castillejos i Padilla, ja que els comerciants de la zona adverteixen que quan hi hagi pluges intenses tota l’aigua anirà als baixos, ja que és una zona fàcilment inundable. 

La connexió amb Francesc Macià, pel pròxim mandat

Mentre que les obres de perllongament del tramvia entre Glòries i Verdaguer està ja propera a la seva finalització -es preveu enllestir-la a la primavera i posar-la en servei durant el segon semestre del 2024-, la connexió amb Francesc Macià probablement no s’executarà fins al pròxim mandat, és a dir, a partir del 2027. Així ho va dir l’alcalde Collboni dijous passat en el marc de la trobada ‘L’alcalde respon’ organitzada pel Col·legi de Periodistes, on va assenyalar que al juliol es presentaria el projecte executiu de l’obra, però assenyalant que la fi de l’obra “es plantejarà pel mandat següent”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!